Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Par sniegu Rīgas Zoodārzā visvairāk priecājas polārlapsas

Lai arī nu jau vairākas dienas ārā ir ļoti auksts, zoodārza apmeklētājiem arī ziemā būs iespējams apraudzīt teju visus tā iemītniekus.

Zoodārza Informācijas dienesta pārstāvis Māris Lielkalns aģentūrai BNS paskaidroja, ka visus tos dzīvniekus, kuri zemās temperatūras dēļ pastāvīgi vairs ārā neuzturas, apmeklētāji varēs apciemot vai nu iekštelpās, vai arī vērot caur logiem, piemēram, ķenguru mājas iemītniekus.

"Esam centušies tomēr, lai varētu [redzēt] visus - arī tos, kuri ārā vairs neiznāk," sacīja Lielkalns, vienlaikus apliecinot, ka pagaidām aukstajā laikā ne par vienu zoodārza iemītnieku īpašu bažu nav.

"Vienīgais, kurš nav spējis piemēroties visām katastrofām un kataklizmām, ir cilvēks...pārējie citi ir pielāgojušies dabai - vai nu ir silts kažoks, vai arī dzīvo siltākās vietās, kur tiem pieklājas," ironiski par cilvēku satraukumu, iestājoties ziemas sezonai, teica zoodārza pārstāvis.

Ledus lāča labsajūtas un dzīvesprieka saistīšana ar auksto laiku gan ir mīts, atzina Lielkalns.

"Protams, ka ir tā temperatūra - no, līdz -, kurā viņš jūtas labi," vispārējās likumsakarības apliecināja zoodārza pārstāvis. Tomēr viņš piebilda, ka nebrīvē šeit dzīvojošie sugas pārstāvji krietni atšķiras savā rūdījumā un piemērotībā skarbiem apstākļiem no ciltsbrāļiem Arktikā.

Visvairāk par uzsnigušo sniega segu priecājušās polārlapsas, pastāstīja Lielkalns, - tās šajās dienās kļuvušas īpaši rotaļīgas. Apmeklētājiem gan būs jābūt vērīgiem, jo polārlapsu kažoks līdz tām maskēties no svešām acīm.

Ārā patlaban ir arī vilki, klāstīja zoodārza pārstāvis. Viņš dalījās novērojumos, ka rūdītajiem dzīvniekiem ir "labas bikses uzaugušas", lai varētu pa āru dzīvoties.

Brīžiem ārā iznāk arī lielie kaķi - lauvas un tīģeri, kā arī zebras.

"Speciāli laukā jau netiek dzīti, bet atstājam durvis vaļā, tā teikt, dodam iespēju un dienas vidū, kad uzspīd saulīte, tad jau arī iznāk," stāstīja Lielkalns, daloties novērojumos, ka arī zebras labprāt izmanto iespēju kādu brīdi izskraidīties pa āru. Viņš norādīja, ka vēl pirms pāris gadiem, kad temperatūra bija nokritusies pat līdz -30 grādiem, zoodārza darbinieki brīnījušies, cik aktīvas bijušas zebras un gājušas izskrieties pa aploku.

Zoodārzā jau divas nedēļas arī norisinās programma "Ziemas nakts", kad apmeklētājiem arī nedēļas nogales pievakarē ir iespēja vērot dzīvnieku barošanu un vakarā ilgāk nodoties dzīvnieku apraudzīšanai - zoodārza kases ir atvērtas līdz plkst.18, bet dzīvnieku mājas, kā arī vairums iekštelpu ekspozīciju ir atvērtas pat līdz plkst.20.

Arvien agrāk paliekot tumšākam, zoodārza apmeklētāji var izmantot iespēju vērot lidvāveres, kuras kļūst jo aktīvākas šajā laikā.

Lielkalns apliecināja, ka cilvēku atsaucība ir ļoti liela nedēļas nogalēs. Turklāt pretēji gaidītajam - arī darbdienās un darba laikā interese par iespējām apmeklēt zoodārzu grupās un arī speciālista pavadībā joprojām ir būtiska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas