Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Par Vides aizsardzības fonda līdzekļiem 699 950 latu apmērā plāno īstenot 34 projektus

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien akceptēja Vides aizsardzības fonda līdzekļu piešķiršanu 34 projektiem par kopējo summu 699 950 lati, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Finansējumu plānots piešķirt tādiem projektiem, kas paredz sakopt pilsētas apstādījumus, uzlabot atkritumu apsaimniekošanu, labiekārtot vidi, risināt gaisa problēmas, sniegt palīdzību dzīvniekiem, tīrīt meliorācijas sistēmas.

No Vides aizsardzības fonda 180 742 lati tiks izlietoti gājēju ietvju izbūvei Māras dīķa rietumu krastā, Zaļā veloceliņa izbūvei no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Dauguļu ielai plānots atvēlēt 123 061 latu, putnu bojāejas novēršanas pasākumiem pie Vairogu pārvada - 2982 latus, atkritumu vākšanai īpaši aizsargājamās dabas teritorijās - 3594 latus, Rīgas pilsētās kanālā mītošo bebru piebarošanai un monitoringam - 2943 latus, niedru pļaušanai Juglas ezerā - 3481 latu, Vecdaugavas akvatorijas ekspluatācijas noteikumu izstrādāšanai - 10 811 latus, neizmantojamo urbumu tamponēšanai - 3608 latus, bet, lai izveidotu  pilsētas ūdensapgādes urbumu, monitoringa, novērojumu, ģeoloģiskās kartēšanas urbumu un piesārņotu un potenciāli piesārņotu vietu vienoto datubāzi nepieciešami  2729 lati.

3606 lati būs vajadzīgi, lai apsekotu un izpētītu Juglas kanālā esošās piestātnes mazizmēra kuģošanas līdzekļiem un pēc tam varētu pieņemt lēmumu par to atjaunošanu vai demontāžu. Vides laboratorijas pakalpojumiem dažādu analīžu veikšanai nepieciešami 2000 latu, Spilves poldera sūkņu stacijas un slūžu remontam vajadzīgi - 2 729 latu, Piķurgas upītes tīrīšana - 44 992 lati, caurteku aizsargrestu tīrīšana Rīgas administratīvajā teritorijā - 2491 latu, Jāņogu ielas caurtekas izbūvei - 9994 lati, aizbērtā novadgrāvja tīrīšana Cidoniju ielā - 13 767 lati, novadgrāvja attīrīšanai Dārznieku ielā - 16 950 lati, Bābelīša ezera ūdens līmeņa regulatora projektēšanai - 2819 lati, Sarkandaugavas grāvja tīrīšanai no būvgružiem un sadzīves atkritumiem - 3598 lati, kā arī vēl citiem meliorācijas darbiem nepieciešami 1530 lati.

Dzīvnieku patversmes pakalpojumu nodrošināšanai ārkārtas situāciju gadījumos tiek lūgts piešķirt 3626 latus, maznodrošinātiem un trūcīgiem iedzīvotājiem piederošu dzīvnieku sterilizācijai un eitanāzijai - 2070 latus. Koku sakopšanai I Meža kapsētā un II Meža kapsētā nepieciešami 15 333 lati, Raiņa kapsētas bērzu alejas atjaunošanai - 42 198 lati, liepu kopšanai Brīvības gatvē un Sergeja Eizenšteina ielā - 53 524 lati, vasaras ziedu vizuālajiem akcentiem Rīgā - 10 452 lati. Tā kā ir uzsākti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja remontdarbi, tad tā tuvumā esošo bērnu rotaļu laukumu no Esplanādes iecerēts demontēt un pārvietot uz Ēbelmuižas parku, vienlaikus arī uzlabojot laukuma stāvokli, tam nepieciešami  7302 lati.

Specializēto sadzīves bīstamo atkritumu konteineru apsaimniekošanai no Vides aizsardzības fonda izlietos  38 000 latu, sadzīves atkritumu tvertņu laukuma izbūvei Gobas ielā 20/1 - 11 500 latus, specializētā sadzīves bīstamo atkritumu savākšanas konteinera uzstādīšanai - 8495 latus, bet bīstamo atkritumu savākšanai no Rīgas aptiekām nepieciešami 3600 lati.

No fonda tiek lūgti 29 891 latu pētījumam par tehnoloģijām putekļu smalko daļiņu sastāva un morfoloģijas noteikšanai un metodes izstrādei putekļu paraugu savākšanai Rīgas gaisa monitoringa stacijās un atklātā vidē, bet Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmas plānoto rīcību pārskatīšanai un papildināšanai nepieciešams 2891 lats.

Atkritumu izgāztuves Bukaišu ielā dokumentācijas par vides piesārņojumu aktualizācijai, risku novērtējumu un nepieciešamo sanācijas darbu noteikšanai paredzēts atvēlēt 22 990 latus.

Vides aizsardzības fonda projektus vēl vērtēs Finanšu un administrācijas lietu komiteja, bet gala lēmumu par līdzekļu sadali pieņems Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas