Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija strādā pie speciāla sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāna 9.maijam

Valsts policija (VP) sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju un citiem dienestiem patlaban strādā pie speciāla sabiedriskās kārtības plāna, lai nodrošinātu ierobežojumu ievērošanu 9.maijā Rīgā pie pieminekļa "padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem", aģentūru LETA informēja VP.

Ņemot vērā šī brīža epidemioloģisko situāciju valstī, patlaban ir aizliegti jebkādi publiski pasākumi, arī 9.maijā pasākumi pie Uzvaras pieminekļa Rīgā un citviet Latvijā nenotiks.

Lai gan individuāli nolikt ziedus nav aizliegts, tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un tās pasliktināšanās riskus valstī, uzturēties pie pieminekļa nedrīkstēs un uzreiz pēc ziedu nolikšanas būs jādodas prom. Tāpat ir jārēķinās, ka piekļuve piemineklim būs ierobežota.

Policija uzraudzīs iedzīvotāju kustību pie pieminekļa, kā arī, lai novērstu drūzmēšanās riskus, pieminekļa apkārtnes norobežošanai tiks izmantotas barjeras, kuru uzstādīšanas mērķis ir efektīvāka cilvēku plūsmas kontrole.

Šobrīd Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju un citiem dienestiem strādā pie speciāla sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanas plāna, lai efektīvi īstenotu valstī noteikto ierobežojumu ievērošanu.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības riskus, svētdien gan Rīgā pieminekļa apkārtnē, gan arī citviet Latvijā būs pietiekami policijas resursi, kas uzraudzīs sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, kā arī epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu, īpaši pieskatot, lai iedzīvotāji nepulcējas, sola VP.

Ja tomēr tiks konstatēti epidemioloģisko noteikumu vai sabiedriskās kārtības pārkāpumi un iedzīvotāji neņems vērā likumsargu rekomendācijas, tiks sāktas administratīvo pārkāpumu lietvedības un piemēroti sodi, kas fiziskām personām var būt no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Tāpat policija norāda, ka totalitāro režīmu simbolu izmantošana publiskā vietā ir sodāma. Par bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogu, bruņoto spēku un likumības un kārtības uzturēšanas iestāžu izmantoto piederību identificējošo apģērbu, kā arī šā apģērba elementu izmantošanu var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 350 eiro.

Jāņem vērā, ka 9.maijā Uzvaras parka un tā tuvumā esošajās ielās būs ierobežota transportlīdzekļu kustība, tostarp arī apstāšanās un stāvēšana. Tāpēc iedzīvotāji, kuriem ikdienas maršruts ved Uzvaras parka virzienā, ir aicināti laikus izvēlēties citu braukšanas maršrutu.

Valsts policija aicina ikvienu iedzīvotāju būt atbildīgam, nepulcēties un neapmeklēt vietas, kur, iespējams, var pulcēties cilvēki.

Jau ziņots, ka 9.maijā pašvaldība neliegs ziedu nolikšanu Pārdaugavā pie pieminekļa padomju karavīriem.

Šogad organizēti 9.maija pasākumi Pārdaugavā nenotiks.

Covid-19 pandēmijas laikā publiski pasākumi ir aizliegti, bet piketi atļauti līdz desmit cilvēkiem.

Rīgā tradicionāli ik gadu 9.maijā norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība "9maijs.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas