Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PS: «Rīgas marka» nedrīkst piederēt privātpersonai; Patentu valde Teilānam pieprasījusi pamatojumu

Preču zīme Rīgas marka, ar kuru Latvijas preces Rīgas domes projekta ietvaros tiktu pārdotas Krievijā, nedrīkst piederēt privātpersonai, konkrēti – mēra ārštata padomniekam Ērikam Teilānam. Tā uzskata partijas Pilsoniskā savienība (PS) Rīgas domes frakcija.

Ja projektā iesaistītie uzņēmumi savu produkciju pārdos, izmantojot nosaukumu Rīgas marka, tās īpašnieks būs tiesīgs pieprasīt maksu par katru pārdoto produktu, PS pozīciju skaidro partijas konsultante preses jautājumos Sallija Benfelde. Pašreizējā situācijā maksa par nosaukuma izmantošanu nonāks miljonāra, domes priekšsēdētāja N.Ušakova ārštata padomnieka ekonomikas un attīstības jautājumos Ē.Teilāna kabatā.

Jau ziņots, ka preču zīmes Rīgas marka reģistrāciju uz N.Ušakova ārštata padomnieka Ē.Teilāna vārda pašvaldība skaidroja ar to, ka viņš kā privātpersona to varējis izdarīt ātrāk. Vēlāk viņš preču zīmi bez atlīdzības nodošot pašvaldībai.

PS frakcijas deputāti Patentu valdē uzzinājuši, ka apgalvojums par to, ka privātpersonai reģistrēt preču zīmi ir vieglāk un ātrāk, neatbilst patiesībai, jo noteikumi fiziskām un juridiskām personām ir vienādi.

Patentu valdē iesniegums no Ē.Teilāna par Rīgas markas reģistrēšanu tika saņemts pērnā gada septembrī. Patentu valde pašlaik no Ē.Teilāna ir pieprasījusi pamatojumu, kura dēļ galvaspilsētas preču zīmei būtu jāpieder privātpersonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas