Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ražotājiem no Rīgas ostas pieejams regulārs pārvadājumu maršruts uz Norvēģiju

Kuģu satiksme savieno Rīgas ostu ar 50 valstu ostām visos pasaules kontinentos. Regulāri pārvadājumu maršruti iezīmē biznesa attiecības starp kravu izcelsmes un patēriņa tirgiem, vienlaikus tie apliecina ostas uzņēmumu spēju nodrošināt plašu pakalpojumu klāstu un garantēt nemainīgu servisu kvalitāti.

Izdevīga ostas ģeogrāfija, profesionāls klientu serviss 24/7 režīmā, sniegto pakalpojumu ātrums un kvalitāte, konkurētspējīga cenu politika, kā arī citu ostas aģentu rekomendācijas – tie ir priekšnoteikumi, kurus par labu sadarbībai ar Rīgas ostu un tajā strādājošo WT Terminal min skandināvu loģistikas uzņēmuma Baltic Line pārdošanas un biznesa attīstības direktors Mika Saarinens.

Kopš 2019. gada Baltic Line kopīgi ar ostas uzņēmumu WT Terminal ik nedēļu nodrošina Latvijas izcelsmes kravu, lielākoties Latvijas Finieris saražotās produkcijas, pārvadājumus uz Norvēģiju.  

"Sadarbība ar Baltic Line mums nozīmē prognozējamus kravu apjomus, taču vienlaikus šāds pakalpojums starp Rīgas ostu un citām reģiona lielākajām ostām paver plašākas eksporta iespējas arī citiem vietējiem ražotājiem, kuri savu produkciju var sūtīt šī maršruta ietvaros," uzsver uzņēmuma WT Terminal pārdošanas direktors Jānis Lapiņš.

WT Terminal ir otra lielākā stividorkompānija pēc pārkrauto mežsaimniecības kravu apjoma Rīgas ostā. Uzņēmums, kas nodarbojas ar beramkravu un ģenerālkravu, tostarp, arī negabarīta kravu apstrādi, nodrošina arī lielākās žāvēšanas kalšu un šķirošanas jaudas ostas teritorijā. To darbību vada mākslīgais intelekts – algoritmi, kuri kontrolē visu koksnes žāvēšanas procesu, lai nodrošinātu atbilstošu to kvalitāti. Tāpat uzņēmums piedāvā klientiem materiālu šķirošanu un pakošanu, kas tiek īstenots ar speciāli šim mērķim paredzētu konveijeru līniju. Uzņēmums specializējies mazo kuģu apkalpošanā, kas ir nozīmīgs transporta veids tādām kravu grupām kā zāģmateriāli, OSB plāksnes un finieris, apaļkoksne, šķelda, graudaugi, kuru galveno pieprasījumu veido Eiropa, īpaši Lielbritānija un Skandināvija.

WT Terminal biznesa stratēģijas pamatā ir nepārtraukta attīstība un pievienotās vērtības pakalpojumi. "Attīstām ražošanas jaudas, sadarbībā ar Latvijas inženieriem izstrādājam un ieviešam inovatīvas kraušanas tehnoloģijas. Šobrīd notiek darbs pie kraušanas tehnikas efektivizācijas un jaunu IT risinājumu ieviešanas. Savukārt 2022. gada pavasarī plānots pabeigt jaunas beramkravu noliktavas būvniecību, kas termināla uzglabāšanas kapacitāti palielinās vēl par 20 – 25.tūkst.tonnām," stāsta uzņēmuma pārdošanas direktors J.Lapiņš.

Pozitīvu perspektīvu tālākai sadarbībai ieskicē arī WT Terminal partneris Baltic Line: "Rīgu arī turpmāk redzam kā mūsu regulāro pārvadājumu ostu, vienlaikus esam ieinteresēti meklēt vēl vairāk Latvijas izcelsmes kravas to pārvadāšanai no Rīgas gan uz Dānijas, gan Norvēģijas ostām."

Šogad kopā Rīgas ostā pārkrauts 5,74 milj. t mežsaimniecības kravu, kas ir + 8,2% pret 11 mēnešiem pērn.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas