Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

RD opozīcija vēršas Ģenerālprokuratūrā, jo RD vadība nesniedz ziņas par pašvaldības uzņēmumiem

Rīgas domes vadība pārkāpj Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumu, kas nosaka, ka deputātiem ir tiesības saņemt pieprasīto informāciju ar pašvaldības darbu saistītiem jautājumiem no pašvaldības kapitālsabiedrībām, tomēr Rīgas domes opozīcijas deputātiem tā netiekot sniegta, tādēļ deputāts Olafs Pulks vērsies Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrā, portālu Diena.lv informēja Vienotības pārstāvis Olafs Pulks.

Deputāts O.Pulks uzskata, ka tiek pārkāpts likums, tādēļ vērsies pie likumu izpildi uzraugošās institūcijas, ar prasību uzdot Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (Saskaņas centrs) ievērot Latvijas valsts likumu un nodrošināt visus pašvaldības deputātus ar informāciju.

"Ja arī Ģenerālprokuratūras norādījumi netiks ņemti vērā, tas būs pietiekams pamats izskatīt jautājumu par Nila Ušakova atbilstību ieņemamajam amatam", informēja deputāts O.Pulks.

Viņš skaidroja, ka opozīcijas deputāti jau vairākkārt pieprasījuši informāciju no pašvaldības uzņēmumiem Rīgas satiksme, Rīgas nami u.c. kapitālsabiedrībām.

Piemēram, uzņēmumu Rīgas satiksme deputāti lūdza informēt par noslēgtajiem līgumiem ar politisko apvienību Saskaņas centrs (SC), lai noskaidrotu, cik SC samaksājis uzņēmumam par pirmsvēlēšanu reklāmu izvietošanu Rīgas sabiedriskajā transportā, un izvērtētu vai reklāmas laukumu cenas atbilst reālajai tirgus situācijai, tomēr atbilde netika sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas