Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

RD plāno piešķirt 914 tūkstošus latu jaunu siltā ēdiena izsniegšanas vietu izveidei

Sociālo jautājumu komitejas otrdien akceptēja sešu brīvpusdienu izsniegšanas vietu izveidi 2011. gadā, informē Rīgas Domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļā. Nākamā gada budžetā šim mērķim paredzēti 914 tūkstoši latu, kas ļaus nodrošināt vidēji 400 porcijas vienā izdales vietā katru darba dienu.

Pēc RD priekšsēdētāja iniciatīvas no šā gada 27. septembra līdz 27. oktobrim tika īstenots pilotprojekts ar divu siltā ēdiena izsniegšanas vietu Mazā krasta ielā 3 un Mārtiņa ielā 73 izveidošanu personām, kuras saņem atbalstu sociālā drošības tīkla ietvaros, tai skaitā pensionāriem, bezdarbniekiem un ģimenēm ar bērniem. Kopējais projekta ietvaros izdalītais porciju skaits ir 20 618, un tam izlietoti 20 tūkstoši latu.

RD Labklājības departaments, izvērtējot pilotprojekta izpildes gaitu un pieprasījumu pēc šāda veida pakalpojuma, secināja, ka tas ir pieprasīts no mazaizsargāto iedzīvotāju puses, tāpēc nākamgad paredzēts to vērst plašumā. Lai šis pakalpojums būtu pēc iespējas pieejamāks, ēdiena izdales vietas tiks ierīkotas katrā Rīgas rajonā un priekšpilsētā.

Rīgā turpina darbu četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome (kopumā 800 porcijas dienā piecas reizes nedēļā). Virtuves atrodas Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu; Čiekurkalna tirgū (Ropažu ielā 70); Krišjāņa Barona iela 56; Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem (Katoļu ielā 57).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas