Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

RD Satiksmes departamenta direktors Reinbahs paliek amatā

Rīgas domes (RD) opozīcijas iniciētā ārkārtas sēde trešdien beidzās bez pārsteigumiem - deputātu vairākums noraidīja priekšlikumu atcelt no amata Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu. Viens no argumentiem bija sagatavotā lēmumprojekta nepietiekamā kvalitāte, savukārt opozīcijas pārstāvji rosina pozīcijai sagatavot kvalitatīvu lēmumu par Reinbaha atcelšanu un tādā gadījumā sola to atbalstīt, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Domes opozīcijas rosinātais lēmums bija saistīts ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu Satiksmes departamentā un aizdomās turētā statusa piemērošanu departamenta Būvdarbu vadības nodaļas vadītājam Uģim Brožem. Vienotības frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte izteicās, ka situācija, kurā pār Satiksmes departamentu krīt aizdomu ēna, radusies tieši Reinbaha dēļ. Viņasprāt, atbrīvojot no darba Reinbahu, Rīgas dome sabiedrībai dotu ziņu, ka tas ir bijis ārkārtas gadījums, kādi pašvaldībā nav pieļaujami un ir nepieņemami.Vienotības frakcijas deputāts Olafs Pulks Dienai izteicās, ka deputātiem ir jābūt simtprocentīgi pārliecinātiem par izpildvaras institūciju darbību, jo tieši tās gatavo lēmumprojektus un organizē iepirkumus. Pulks pārmet Reinbaham Salu tilta rekonstrukcijas darbu sadārdzināšanos, arī neveiksmīgo Krišjāņa Barona ielas rekonstrukciju, tāpat viņa uzvārds pirms trim gadiem figurējis lietā par iespējamo kukuļdošanu. 2013. gadā KNAB aizturēja Reinbahu, jo bija aizdomas, ka viņš caur starpnieku pieņēmis maksājumus par to, lai uzrakstītu labvēlīgus nosacījumus mikroautobusu konkursā. Reinbaham aizliedza pildīt direktora pienākumus un izbraukt no valsts. Tagad ierobežojumi ir atcelti, bet Reinbaham joprojām ir aizdomās turētās personas statuss.Dienai neizdevās uzzināt paša Reinbaha viedokli par viņam izteiktajiem pārmetumiem un izvirzītajām apsūdzībām. Satiksmes departamenta pārstāvis Jānis Vaivods norādīja, ka neesot vajadzības notikušo komentēt un tā neesot pirmā reize, kad domes opozīcija rosina Reinbaha nomaiņu.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 7.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas