Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rīgā decembrī siltumenerģijas cena paliks nemainīga, nākamgad pieaugs par 12%

Decembrī rīdziniekiem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tādu pašu tarifu kā novembrī, savukārt janvārī un februārī sagaidāms, ka siltumenerģijas cena pieaugs līdz 42,16 latiem par megavatstundu, kas ir par 12,7% dārgāk nekā novembrī un decembrī.

AS Rīgas siltums pārstāve Birute Krūze skaidroja, ka no 1.decembra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 37,41 latu par megavatstundu, kas ir tāds pats kā novembrī.

Tarifs norādīts, balstoties uz AS Latvijas Gāze 9.decembra laikrakstā Latvijas Vēstnesis publicētajām prognozēm.

Saistībā ar jauno akcīzes nodokli dabasgāzei, kas stājies spēkā jau no šā gada 1.jūlija, siltumapgādes uzņēmums ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jauno siltumenerģijas tarifu projektu.

Tiek plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs tiks piemērots no 2012.gada februāra. Rīgas siltums cer, ka, nepaaugstinot tarifu aktīvās apkures sezonas mēnešos novembrī, decembrī, kā arī vienā no aukstākajiem ziemas mēnešiem - janvārī, uzņēmums rīdziniekiem kaut nedaudz atvieglos maksājumus par siltumu.

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu vairāk nekā 80% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājas lapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz Latvijas Gāzes publicēto paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Rīgas siltuma pārstāve skaidroja, ka siltumenerģijas tarifs Rīgā decembrī ir zemākais Baltijas valstu galvaspilsētās. Tas ir par 12% zemāks nekā Tallinā un par 44% zemāks, salīdzinot ar siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas