Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas dome pie Neatkarības laukuma izvietojusi tā nosaukuma un skaidrojuma zīmi

Rīgas Austrumu izpilddirekcija pilsētvidē izvietojusi Neatkarības laukuma nosaukuma un skaidrojuma zīmi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā. Pašvaldībā atgādina, ka šī gada rudenī ir plānots izsludināt Neatkarības laukuma labiekārtojuma metu konkursu, tā projektēšanas programmā nosakot laukuma perspektīvās attīstības koncepciju. Konkursa rezultātā ir plānots iegūt inovatīvu un kvalitatīvu laukuma risinājumus, kas kļūtu par vienu no Rīgas identitātes zīmēm.

Metu konkursa izvērtēšanas žūrijas komisijas sastāvā tiks uzaicināti pārstāvji no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes, Rīgas domes Pieminekļu padomes, arhitekti, kā arī pārstāvji no Latvijas Mākslas akadēmijas un radošajām savienībām.

Jau ziņots, ka bijušie Valsts prezidenti Guntis Ulmanis, Valdis Zatlers, Andris Bērziņš, Vaira Vīķe-Freiberga un 4. maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka martā vērsās Rīgas domē ar lūgumu sniegt informāciju par Neatkarības laukuma labiekārtošanas plāniem.

Prezidenti vēstulē interesējās par to, kādu finansējumu Rīgas dome ir piešķīrusi Neatkarības laukuma izveides skiču konkursa organizēšanai, kā arī mudināja domi uz aktīvu rīcību šajā jautājumā.

Bijušie prezidenti vēstulē arī atgādināja, ka Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome 2018. gada 30. maijā, ar balsu vairākumu nolemjot atbalstīt Jēkaba laukuma pārdēvēšanu par Neatkarības laukumu, to darīja ar nosacījumu, ka laukums tiek izveidots atbilstoši jaunā nosaukuma saturam.

Aizvadītā gada izskaņā arī Saeima pieņēma lēmumu Jēkaba laukumu Rīgā pārdēvēt par Neatkarības laukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas