Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas dome samaksājusi 6000 latu sievietei, kurai pirms 7 gadiem uz galvas uzkrita ledus gabals

Rīgas domei šogad nācies samaksāt 6000 latu kompensāciju sievietei, kurai pirms septiņiem gadiem no Rīgas 77.vidusskolas ēkas jumta uz galvas uzkritis ledus gabals, aģentūra LETA uzzināja domē.

Liktenīgais ledus gabals sievieti Avotu ielā traumējis 2006.gadā - gājēja pakritusi un salauzusi kāju, turklāt vēlāk traumas ārstēšanas gaitā radušās komplikācijas. Sieviete sākotnēji vērsusies pret izglītības iestādi, taču, tā kā skolām nav ne savu juristu, ne līdzekļu advokātu algošanai, problēmu nācies risināt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam.

Sievietes prasība izskatīta vairākās instancēs, kā rezultātā tiesāšanās ilgusi septiņus gadus. Šo gadu gaitā departaments pat pasūtījis ekspertīzi Rīgas Tehniskās universitātes speciālistiem, lai pārliecinātos, ka sieviete saka taisnību un viņas apgalvotais teorētiski arī ir iespējams.

Ar Senāta rīcības sēdes 2013.gada 4.februāra lēmumu tomēr tika atteikts ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas 2011.gada 12.oktobra spriedumu, kā rezultātā pašvaldībai ar tiesas lēmumu nācās izmaksāt 6000 latu atlīdzību par labu cietušajai, kā arī segt tiesas izdevumus 141,94 latu apmērā par labu valstij. Departamenta direktors Guntis Helmanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka tiesa cietušās prasību apmierinājusi daļēji - sieviete no pašvaldības vēlējusies vismaz 30 000 latu kompensāciju.

Ar tiesas spriedumu uzliktie maksājumi jau segti no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2013.gadam apstiprinātās budžeta programmas "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem".

Helmanis atzina, ka šie neparedzētie izdevumi ir salīdzinošie lieli un jūtami ietekmējuši arī citas ieceres. Piemēram, šogad, līdzīgi kā katru gadu, departamentā ar lūgumu pēc finansiāla atbalsta vērsies Rīgas Pensionēto skolotāju klubs, lūdzot apmaksāt transporta izdevumus diviem šogad jūnijā un septembrī plānotiem pieredzes apmaiņas braucieniem-ekskursijām. Departaments šos braucienus ir atbalstījis jau no 2009.gada, piešķirot līdzekļus no finansējuma, kas paredzēts neparedzētiem gadījumiem, jo šāda veida pasākumi lielai daļai pensionēto skolotāju ir vienīgā iespēja apmeklēt ievērojamas un mīļas dzimtenes vietas domubiedru sabiedrībā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti vienojās atbalstīt pensionēto skolotāju braucienu arī šogad, tomēr šoreiz nepieciešamos līdzekļus nācies paredzēt nevis no finansējuma neparedzētiem gadījumiem, bet no finanšu līdzekļu rezerves izglītības, kultūras un sporta pasākumu atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas