Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas domes atbildīgā komiteja vēl neizlemj par sporta skolu slēgšanu

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien vienojās pēc nedēļas izskatīt jautājumu par vairāku sporta skolu likvidēšanu. Šādu lēmumu domnieki pieņēma pēc komitejas vadītājas Eiženijas Aldermanes (LPP/LC) priekšlikuma, jo tikai īsi pirms sēdes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments viņai bija iesniedzis skolu optimizācijas koncepciju, ar kuru nepieciešams iepazīties visiem deputātiem. 

Diena jau rakstīja, ka aprēķini, cik lielu ietaupījumu dos vairāku Rīgas sporta skolu likvidēšana, nav veikti, atzinis Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis. Sagatavotais plāns par ko šodien bija iecerējuši lemt deputāti paredzēja līdz gada beigām likvidēt četras un nākamajā gadā reorganizēt piecas sporta skolas.

G.Helmanis skaidro — lai arī mērķis ir ietaupīt naudu, par galveno principu skolu apvienošanā izvēlēta "strukturēšana pēc sporta veidiem". Reorganizējamās iestādes nepiekrīt domes plāniem, lielāko pretestību izrāda basketbola skolas, jo likvidēt paredzēts trīs no astoņām.

Līdz janvārim paredzēts slēgt TTP basketbola skolu, Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu, bērnu un jaunatnes sporta skolu Jugla un Rīgas Vieglatlētikas skolu. TTP skolas un Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas izglītības programmu īstenos Rīga. Savukārt Juglas izglītības programmu īstenos trīs skolas — Rīga, Rīgas Vingrošanas skola un Rīgas 3.bērnu un jaunatnes sporta skola. Vieglatlētikas skolas izglītības programmu īstenos sporta skola Arkādija.

"Protams, ka mēs neatbalstām šo plānu," saka Vieglatlētikas skolas direktore Ligita Krasta, kurai nav saprotams, kādēļ labi funkcionējoša un piepildīta skola, kas jau 40 gadus sagatavo vieglatlētus, būtu jāslēdz: "Turklāt mūsu audzēkņi dzīvo pie Daugavas stadiona — Pļavniekos, Purvciemā, Juglā. Tagad būs jāskrien uz Arkādijas parku. Nekad viņi to nedarīs."

Pret pievienošanu citai skolai ir arī Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skola, kurai pēc pāris gadiem jāsvin 50.jubileja. Direktore Gunta Strazdiņa stāsta, ka likvidējamām basketbola skolām ir savs piedāvājums — apvienot Juglu ar VEF un TTP ar Daugavas sporta namu, lai no astoņām izveidotu četras. Pagaidām tas atsaucību nav guvis.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) atteicās paust viedokli, pirms komiteja šo jautājumu nav izskatījusi. Savukārt G.Helmanis skaidro, ka triju basketbola skolu pievienošana Rīgai paredzēta, jo tās direktors un mēra Nila Ušakova (SC) padomnieks jaunatnes sporta jautājumos Guntis Šēnhofs "nāca ar šādu priekšlikumu un uzņēmās iniciatīvu". Vaicāts par Rīgas Vieglatlētikas skolas likvidāciju, G.Helmanis atbild, ka to plānots pievienot sporta skolai Arkādija, jo Pārdaugavā gandrīz pabeigts jauns pašvaldības stadions, kur varētu veidoties vieglatklētikas centrs. Viņš uzsver, ka likvidētas tiks tikai sporta skolu administrācijas, savukārt bērni varēs trenēties turpat, kur iepriekš.

(papildināta ar 1.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas