Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas domes komisiju iepazīstinās ar Vidzemes tirgus atjaunošanas plānu

Šodien plkst.11 Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejā plānots prezentēt Rīgas Centrāltirgus (RCT) piedāvāto Vidzemes tirgus atjaunošanas plānu, liecina komitejas dienas kārtība.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka RCT vadība iecerējusi Vidzemes tirgus teritoriju un darbību pilnībā atjaunot līdz 2022.gada 31.decembrim.

Pēc RCT paustā, Vidzemes tirgus teritorijas sakārtošanai un turpmākai attīstībai, ir nepieciešams demontēt divas ēkas - tirdzniecības paviljonu tirgus laukumā un automazgātavu.

Lai to paveiktu, laika posmā no jūnija līdz septembrim RCT plāno veikt ēkas demontāžas projektēšanas iepirkumu, izstrādāt demontāžas projektus, kā arī saskaņot tos Rīgas pilsētas būvvaldē un veikt iepirkumu par būvdarbu veikšanu. Paredzēts, ka oktobrī ēkas jau būs nojauktas.

Ja Rīgas dome lems par Vidzemes tirgus ieguldīšanu RCT pamatkapitālā, tirgus vadība apņēmusies izstrādāt trīs iespējamos tirgus attīstības variantus, iekļaujot arī ekonomiskās izmaksas un risku izvērtējumu.

Patlaban RCT izcēlusi trīs iespējamos scenārijus - rīkot tirgus nomas tiesības izsoli uz 30 gadiem, paredzot, ka tirgu attīstīs investors par saviem līdzekļiem. Tāpat kā iespējamais variants tiek izskatīta iespēja tirgu attīstīt pašam RCT, bet tad šim mērķim būs nepieciešams ņemt kredītu. Kā trešo variantu RCT piedāvā uzņemties apsaimniekošanu, taču iznomāt objektus trešajām personām, kuras nodrošinātu attiecīgo objektu attīstīšanu.

Visos trīs variantos kā obligātas Vidzemes tirgus attīstībai tiks izvirzītas prasības saglabāt tirgu, kas tur bijis vēsturiski, taču ar mūsdienīgu infrastruktūru, saglabāt un atjaunot gaļas un piena paviljonus, atklātajā teritorijā nodrošināt tirdzniecības vietas zemniekiem, kuri ražo vai pārdod vietējo lauksaimniecības produkciju, kā arī nodrošināt tirdzniecību mājražotājiem, amatniekiem un mazumtirdzniecības dalībniekiem, kas nodarbojas ar ekoloģisko produktu tirdzniecību. Tāpat tiks aizliegts tirgus teritorijā ierīkot lielveikalu, tiks noteikts par pienākumu ierīkot bērnu rotaļu laukumu, autostāvvietu, kā arī īstenot kultūru un tūrismu veicinošas aktivitātes, kas veicinātu apkaimes attīstību un tās iedzīvotāju iesaisti.

Plānots, ka jūlijā tiks izstrādāta tehniskā specifikācija iepirkumam par Vidzemes tirgus attīstības koncepcijas scenāriju izstrādi un pats iepirkums notiks no šī gada augusta līdz septembra vidum.

Koncepciju ar trīs iespējamajiem variantiem, iekļaujot nepieciešamo naudas līdzekļu aprēķinus un risku izvērtējumu, plānots izstrādāt pusgada laikā - līdz 2019.gada 15.martam. Būvdarbu uzsākšana visos trīs attīstības scenārijos plānota 2020.gada 1.janvārī, bet pabeigšana - līdz 2022.gada 31.decembrim.

Jau vēstīts, ka RCT lūdz Rīgas domei iekļaut tā pamatkapitālā Vidzemes tirgu, lai varētu uzsākt tā atjaunošanu.

22.maijā komitejas deputāti sanāksmes laikā izstaigāja Vidzemes tirgus teritoriju, iekļūstot arī gaļas paviljonā, kurš sliktā tehniskā stāvokļa dēļ ir slēgts jau gandrīz desmit gadus. Apskates laikā Druvinieks informēja par īpašumu piederību un turpmākajiem plāniem to atjaunošanā, kā rezultātā RCT tika uzticēts izstrādāt konkrētu turpmākās darbības plānu.

Rezultātā klātesošie vienojās, ka 11.jūnijā gaidāmajā Pilsētas attīstības komitejas sēdē RCT informēs par skaidru rīcības plānu - kad plānots izsludināt nomas tiesību izsoli, kādos termiņos tiks veikti teritorijas sakārtošanas darbi, kad būs gatavi tirgus attīstības scenāriji, kā tiks veikti citi darbi. Tikai pēc tam deputāti lems par Vidzemes tirgus iekļaušanu RCT pamatkapitālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas