Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas domes komiteja akceptējusi Mežaparka detālplānojumu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien akceptēja sagatavoto kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojumu un nolēma to nodot sabiedriskai apspriešanai, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Mežaparks ir lielākais pilsētas nozīmes kultūras un atpūtas parks - tā teritorija ir 423 hektārus liela un tam ir valsts aizsargājama  pieminekļa statuss.

Rīgas domē uzskata, ka kaut arī Mežaparks ir iedzīvotāju iecienīta atpūtas vieta, tajā nepieciešams risināt daudzas aktuālas problēmas - samērā mazs atpūtas iespēju klāsts, nepietiekams labiekārtojuma līmenis, esošā infrastruktūra ir nolietojusies, galvenā darbība Mežaparkā notiek vasaras sezonā, bet citās sezonās parks ir mazāk aktīvs. No lielās teritorijas aktīvi tiek izmantota tikai viena trešdaļa, turklāt Mežaparkā ir nepietiekams celiņu tīkls, trūkst atpūtas vietu un elementāra labiekārtojuma - soliņu, tualešu.

Sagatavotais detālplānojums paredz, ka, saglabājot atpūtas parka pašreizējo ievirzi arī turpmāk, tiks palielināts pieejamo atpūtas iespēju klāsts, attīstīts funkcionāli nepieciešamais labiekārtojums un celiņu tīkls, izveidota promenāde gar Ķīšezeru, ierīkotas autostāvvietas.

Parka centrālajā daļā iecerēts izveidot aktīvāko Mežaparka daļu, kurā koncentrēts vairums izklaides un kultūras aktivitāšu iespēju. Savukārt teritorijas daļā pie Ķīšezera plānots noteikt mierīgās atpūtas zonu, saglabājot to kā dabisku nepārveidotu teritoriju, neparedzot jaunu objektu izveidi. Ķīšezera krastā  plānots izveidot labiekārtotu promenādi, peldvietu, piestātni, piknika vietas, atbilstošus apkalpes objektus.  Parka rietumu daļa paredzēta aktīvajai atpūtai, pastaigām, pamatā saglabājot dabisko mežu.

"Plānojums arī pieļauj iespēju, ka nākotnē šajā teritorijā  varētu izveidot Baltijā lielāko izklaides parku. Aicinu rīdziniekus iepazīties ar Mežaparka attīstības piedāvājumu un aktīvi piedalīties tā apspriešanā!" norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Sagatavoto Mežaparka detālplānojuma redakciju izskatīs domes sēdē, pēc tam to nodos sabiedriskajai apspriešanai, kas ilgs trīs nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas