Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas ostā piestās luksusa klases kruīza kuģis – burinieks Sea Cloud Spirit

Sestdien, 15.jūlijā Rīgas ostu apmeklēs unikāls, luksusa klases kruīza kuģis – trīs mastu burinieks Sea Cloud Spirit. 138 metru garais un 17 metru platais kuģis uzskatāms par vienu no šobrīd lielākajiem buriniekiem pasaulē. Kuģim ir pieci klāji, 69 premium klases pasažieru kajītes, uz tā vienlaikus var ceļot 136 pasažieri un 85 cilvēku liela apkalpes komanda.

“Sea Cloud Spirit” ir viens no trim vācu kruīzu operatora “Sea Cloud Cruises” flotes kuģiem, kas saviem pasažieriem piedāvā ekskluzīvu un personalizētu ceļošanas pieredzi, apvienojot tradicionālo burāšanu ar kruīza kuģa ērtībām un komfortu.

Burinieks “Sea Cloud Spirit” ekspluatācijā nodots 2021.gadā, un tā būvniecība kuģa īpašniekiem izmaksājusi 100 milj. dolāru. Uz burinieka atrodas SPA un skaistumkopšanas kompless, fitnesa centrs, baseins, bibliotēka, vairāki restorāni un bāri, turklāt šis ir pirmais buru kuģis pasaulē, uz kura ir ierīkots arī pasažieru lifts.

Buriniekam ir pašam sava zodiaku (ātrumlaivu) flote, piedāvājot iespēju pasažieriem ceļojuma laikā doties arī piekrastes un akvatorija izpētes izbraucienos, kā arī iesaistīties dažādās sporta un atpūtas aktivitātēs uz ūdens.

Rīgā burinieks “Sea Cloud Spirit” ieradīsies 12 dienu Baltijas jūras kruīza ietvaros, kas iesākās 7. jūlijā Ķīles ostā, Vācijā. Šī būs kruīzu kuģa pirmā vizīte Rīgas ostā.

Ievērojot tradīciju, lai sveiktu kuģa kapteini un apkalpi ar ierašanos Rīgā, sestdien, 15. jūlijā pl.11:30 uz burinieka klāja notiks ostas un kuģa ģerboņu apmaiņas ceremonija.

Kopā šosezon Rīgas ostā jau ienākuši 29 kruīza kuģi, pie mums atvedot 41 694 pasažierus no vairāk nekā 112 pasaules valstīm, visvairāk no Vācijas, ASV, Apvienotās Karalistes, kā arī Kanādas.

Šajā sezonā kopā ostā kopumā pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes. Rīgu apmeklēs 21 dažādu kruīza līniju flotes kuģi, to vidū arī līdz šim Rīgā nebijusi kruīza kuģu līnija – "Ambassador Cruise Line" no Lielbritānijas. Seši kuģi Rīgu apmeklē pirmo reizi. Sezonas laikā paredzētas 11 vizītes, kas ilgs divas dienas (angliski – "overnight"). Visu pieteikto kuģu maksimālā kapacitāte ir vairāk nekā 90 tūkstoši pasažieru. Saskaņā ar šī brīža grafiku sezonas pēdējie kruīza kuģu vizītes plānotas septembra beigās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas