Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas patversmes gatavas aukstam laikam

Rīgas patversmes ir gatavas aukstam laikam un bezpajumtnieku uzņemšanai, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Atbilstoši Rīgas domes rīcības plānam "Palīdzības sniegšana bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos Rīgā", ziemā Rīgas patversmēs un naktspatversmēs tiek pagarināts darba laiks un palielināts vietu skaits, un nodrošināti zupas virtuves pakalpojumi.

Pašlaik patversmju un naktspatversmju darba laiks ir no plkst.18 līdz 8. Ja naktī gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus 5 grādiem, naktspatversmes darbosies no plkst.17 līdz 9, bet ja naktī gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus 15 grādiem, naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Novembrī Rīgas patversmju un naktspatversmju pakalpojumus saņēma vidēji 550 cilvēku dienā, kas ir par 12% vairāk nekā šajā laika posmā pagājušajā gadā. Kopējais vietu skaits Rīgas patversmēs un naktspatversmēs ir 570.

Rīgā darbojas septiņas patversmes un naktspatversmes: Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208, Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Bārddziņu ielā 2, naktspatversme vīriešiem "Zilais Krusts" Maskavas ielā 336, naktspatversme vīriešiem "Esi drošs" Bebru ielā 16, naktspatversme sievietēm SIA "Dezinfekcijas stacija" Bārddziņu ielā 2, biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" naktspatversmē vīriešiem un sievietēm Gaiziņa ielā 7 un biedrības "PINS" naktspatversme sievietēm Tvaika ielā 2.

Aukstajā laikā Rīgas patversmēs un naktspatversmēs uzņem arī personas vieglā alkohola reibumā, izņemot naktspatversmi "Zilais Krusts".

Zupas virtuves darbojas Āgenskalna tirgus rajonā, skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, darba dienās no plkst.12 līdz 13, K.Barona ielā 56 - darbojas katru darba dienu, izņemot svētdienu, no plkst.9 līdz 11, zupas virtuve Čiekurkalna tirgū, Ropažu ielā 70 - darbojas katru darba dienu no plkst.13 līdz 14. Šo pakalpojumu nodrošina "Žēlsirdības misija "Dzīvības ēdiens"" un nodibinājums "Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs".

Kopā visās zupas virtuves vietās Rīgas dome līdzfinansē 400 porcijas dienā, piecas reizes nedēļā.

Latgales priekšpilsētā, Katoļu ielā 57, darbojas Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem Rīgas iedzīvotājiem, darba laiks ir no plkst.9 līdz 17. Dienas centrā var saņemt sociālā darba speciālista pakalpojumu, primāro veselības aprūpi, dezinfekcijas un veļas mazgāšanas pakalpojumus, kā arī nomazgāties dušā. Pusdienas saņem tie klienti, kas piedalās Dienas centra nodarbībās un veic līdzdarbības pasākumus. Dienas centrs ir pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Dienas centrā darbojas humānās palīdzības punkts. Atsevišķā telpā var skatīties televīzijas pārraides un mācību filmas, kā arī piedalīties tematiskajās nodarbībās. Ar Rīgas Centrālās bibliotēkas atbalstu darbojas grāmatu izsniegšanas punkts; ir nodrošināta pieeja internetam. Šo centru oktobrī un novembrī dienā apmeklēja vidēji 61 cilvēks.

Rīgas patversmes struktūrvienība - Mobilā brigāde ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem - novembrī mēnesī saņēma 86 tālruņa zvanus, sniedza konsultācijas 272 cilvēkiem, 34 nogādāja patversmē, naktspatversmē vai ārstniecības iestādē.

Rīgas domes Labklājības departaments lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 02, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilajai brigādei darba dienās no plkst.10 līdz 17 pa tālruni 67 249 660 vai mobilo tālruni 27 023 550.

Katoļu ielā 57 un Maskavas ielā 208 var nodot tīras, lietotas drēbes un apavus. Dienas centra nodarbībām lūgums ziedot dažādus materiālus radošām nodarbībām, piemēram, dziju, pogas, krāsainus papīrus un citas lietas.

Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 005 055, pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 17, piektdienās no plkst.9 līdz 16.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā būtiski pazemināsies un gaisa temperatūra naktī Vidzemē un Latgalē var noslīdēt līdz mīnus 19 grādiem pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas