Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas sabiedriskajā transportā vakar bez maksas braukuši vairāk nekā 5000 autovadītāju

Aptuveni 5000 cilvēku ceturtdien izmantojuši iespēju sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, liecina pašvaldības SIA Rīgas satiksme apkopotā informācija.__

Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja, ka sabiedriskā transporta kontrolieriem vakar lūgts fiksēt pasažierus, kas sabiedriskajā transportā par bezmaksas biļeti izmanto automašīnas tehnisko pasi. Pieņemot, ka kontrolieri pārbauda aptuveni 10% no kopējā pasažieru skaita, aprēķināts, ka kopumā vakar 11 000 braucienu veikti, biļetes vietā izmantojot automašīnas tehnisko pasi.

"Spekulatīvi rēķinot, tie varētu būt 5500 autovadītāju," sacīja Zaķis. Viņš arī norādīja, ka vakar sabiedriskā transporta kavējumi bijuši mazāki, kas, iespējams, varētu tikt saistīts ar Rīgas domes akciju.

Rīgas satiksme nav aprēķinājusi zaudējumus vai negūtos ieņēmumus, taču tie neesot lieli - ņemot vērā, ka ik dienu sabiedriskajā transportā tiek reģistrēti ap 400 000 braucienu, vakar bez maksas braukušo īpatsvars ir aptuveni 2,75%. Par šo pasažieru pārvadāšanu  Rīgas satiksme no pašvaldības papildu finansējumu neprasīs.

Kā ziņots, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, autovadītāji vakar visu dienu varēja sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, lai stipras snigšanas laikā mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus un atvieglotu ielu uzturēšanas darbu.

Arī turpmāk stipras snigšanas laikā sabiedriskais transports šoferiem būs pieejams bez maksas. Pašvaldība informēs par prognozēto snigšanu jau iepriekšējā dienā. Informāciju, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, varēs atrast pašvaldības interneta vietnēs www.sniegs.riga.lv un www.riga.lv, kā arī par to tiks informēti plašsaziņas līdzekļi.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā puteņa laikā tiks uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas