Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Rīgas satiksmē" gatavo soda punktu sistēmu kontrolieriem

Uzņēmums Rīgas satiksme (RS) gatavo jaunus noteikumus, kas regulēs kontrolieru darbu, un patlaban plānots ieviest soda punktus kontrolieriem, līdzīgus, kādi patlaban darbojas attiecībā uz autovadītājiem.Par to laikrakstam Telegraf stāsta RS Kontroles dienesta vadītājs Modris Jaunups. Pēc viņa teiktā, ja gada laikā darbinieks, piemēram, "nopelnīs" 15 punktus, viņam būs atkārtoti jāiziet atestācija.

Ja viņš to nespēs, tad tiks atlaists.Ja kontrolieris savāks mazāk punktu, pēc gada tie dzēsīsies.Rīgas mēram Nilam Ušakovam noteikumu projektu plānots iesniegt 30.maijā. M.Jaunups intervijā norāda, ka pilsētas galva saprotot RS problēmas un dodot iespēju laboties.Viņš arī intervijā klāsta, ka pēdējā laikā gan politiķi, gan žurnālisti RS veltījuši dažādus izteikumus, kā rezultātā rodas iespaids, ka kontrolieri ir noziedznieki un huligāni, savukārt bezbiļetnieki – teju vai mocekļi. "Tāpēc tagad "zaķi" mūsu darbiniekiem tieši sejā saka, ka nemaksās par braukšanu, savukārt lielākā daļa normālo pasažieru aizstāv bezbiļetniekus," stāsta  M.Jaunups.Vaicāts par RS vadītāju Leonu Bemhenu, M.Jaunups pauž viedokli, ka viņš tiek galā. "Saprotiet, var atbrīvot gan viņu, gan mani. Taču problēmas pēc konkrētu vadītāju atlaišanas nepazudīs." Viņš arī vēršas pie pasažieriem un skaidro, ka kontrolieri tikai dara savu darbu. "Viņi ir tādi paši cilvēki kā jūs, jābūt abpusēji pieklājīgiem un jāuzvedas kulturāli. Tie, kas nemaksā, brauc uz jūsu rēķina."

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē izraisījies kārtējais vardarbīgais konflikts starp RS kontrolieriem un "zaķiem", kas ir arī nofilmēts. Video redzams, kā kontrolieri tur kādu vīrieti, viņš tiek arī sists, savukārt RS informē, ka miesas bojājumi nodarīti arī kontrolieriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas