Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

RTU studenti protestē pret finansējuma samazinājumu augstākajai izglītībai

Demonstrējot traģikomisku videoklipu sēriju, veicot studentu informatīvo kampaņu un veidojot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) centrālajā ēkā krīzes noformējumu, no 20. līdz 23.oktobrim RTU Studentu parlaments protestēs pret finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai un zinātnei. Protesta akcijā «Nākotne – ar vai bez augstākās izglītības!?» studenti grib parādīt, kas notiks ar inženiertehnisko izglītību, kura netiks attiecīgi dotēta no valsts budžeta, informē RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps.

Visu nedēļu RTU Studentu parlaments organizēs informatīvo kampaņu, lai jauniešiem skaidrotu inženiertehniskās izglītības nozīmi ikvienas valsts sekmīgā attīstībā, kā arī uzsvērtu zināšanu trīsstūra «izglītība – pētniecība – inovācijas» nozīmi pārmaiņu laikā. «Izeja no krīzes un sekmīga tālāka valsts attīstība var balstīties tikai uz inovācijām un ražošanas ar augstu pievienoto vērtību, kam nepieciešams izglītots darbaspēks. Ja valdība samazinās finansējumu arī prioritārajām studiju programmām un zinātnes nozarēm, inženiertehnisko jomu studenti masveidā aizplūdīs uz ārzemēm. Ja sociālo un humanitāro jomu pārstāvjiem to izdarīt ir sarežģītāk, tad inženiertehnikajiem speciālistiem robežas ir atvērtākas – fizika visā pasaulē ir vienāda,» atzīst RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps.Neapmierinātību ar ieceri nākamgad augstākās izglītības finansējumu no valsts budžeta samazināt vēl par 31% vairāk nekā 6000 RTU studentu ir pauduši, arī parakstot Latvijas Universitāšu asociācijas atklāto vēstuli, kurā prasīts valsts budžeta finansējumu universitātēm saglabāt vismaz 2009.gada līmenī, pretējā gadījumā tiks būtiski apdraudēta studiju kvalitāte, kā arī tālāka valsts budžeta studentu uzņemšana un sagatavošana Latvijas augstskolās.RTU Studentu parlamenta interneta mājaslapā (_www.rtusp.lv_) katru dienu ievietos jaunu videoklipu sēriju, kurā demonstrēs, kā studentu ikdienā izpaudīsies finansējuma samazinājums augstākajai izglītībai. Studentu filmētos videoklipus var aplūkot arī interneta vietnē _YouTube_. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību brūkošajai augstākās inženiertehniskās izglītības sistēmai, trešdien, 21.oktobrī, RTU studenti nolēmuši attiecīgi izdekorēt RTU centrālo ēku Kaļķu ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas