Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sāk darboties arī pārējās Rīgas strūklakas

Strūklakas, kas atdzīvina Rīgas parkus un ļauj pilsētniekiem atvēsināties vasaras svelmē, jau kopš maija šļakst Esplanādē, Vērmanes dārzā un pie Latvijas Nacionālās operas. No pirmdienas sāks strādāt arī pārējās, izņemot peldošo strūklaku kanālā pie Latvijas Nacionālās operas. To taupības apstākļos nolemts neieslēgt.

Aģentūras Rīgas dārzi un parki vadītājs Agnis Kalnkaziņš (TP) norāda, ka visas strūklakas ir lietošanas kārtībā. Vienīgi taupības nolūkos maijā tika palaistas tās, kuru ekspluatācijas izmaksas ir mazākas — katrai ap 300 latiem mēnesī. Savukārt no jūnija palaidīs strūklakas Kronvalda parkā, Ziedoņdārzā, kanālā pie Bastejkalna. Pēdējām izmaksas par elektrību un apkopi var sasniegt pat 700 latu mēnesī. "Kopā mums atvēlēti vairāk nekā desmit tūkstoši latu, un ar tiem pietiks, lai darbinātu visas līdz septembra beigām," saka A.Kalnkaziņš. Taču tas ir ar nosacījumu, ka nekas netiks demolēts: "Šogad atjaunošanas darbiem naudas nav. Ja kādai strūklakai kaut kas tiks nodarīts, tā būs jāslēdz."

Pērn demolētāju radīto seku novēršana izmaksāja ap 10 000 latu. A.Kalnkaziņš stāsta, ka pagaidām noticis tikai viens "vandalisma akts ar ziepju pulveri": "Cilvēkiem nereti patīk mest strūklakās putojošus līdzekļus, lai panāktu burbuļojošu efektu. Tikai smiekli ir divas, varbūt piecas minūtes, bet problēma iztīrīt — nedēļu."

Pirmdien atsāks tecēt arī strautiņš pērn rekonstruētajā Bastejkalna kaskādē, kas šogad saņēma Bietes balvu kā arhitektūras neveiksme. Jau pērn Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija iebilda pret tās estētisko kvalitāti. "Man arī sevišķi nepatīk, tāds jaunbagātnieku stiliņš ir," saka A.Kalnkaziņš, kura iestāde darbu pasūtīja, "bet smilšakmens paliks melns, un viss būs kārtībā." Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone saka, ka pagaidām kaskāde netiks pārbūvēta, jo, kā pērn vienojās speciālisti, vispirms būtu jāveic Bastejkalna vēsturiskā izpēte, kurai nepieciešami lieli līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas