Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sākoties skolēnu brīvdienām, aicina gājējus un velobraucējus mūziku neklausīties austiņās

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina vecākus, tuvojoties skolēnu brīvlaikam, pārrunāt ar bērniem Ceļu satiksmes noteikumus - kā pārvietoties pilsētā kājām un ar velosipēdu, kā arī sniedz citus padomus drošai satiksmei.

Iedzīvotāji tiek aicināti, ejot kājām vai braucot ar divriteni, nelietot mūzikas atskaņošanas ierīces ar austiņām, jo mūzikas klausīšanās neļauj laikus sadzirdēt transportlīdzekļa tuvošanos un tādējādi traucē atbilstoši reaģēt uz satiksmes situāciju, norāda departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Braucot ar velosipēdu, ir būtiski atcerēties, ka atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, šķērsojot ielu pa gājēju pāreju, no velosipēda ir jānokāpj. “Ielās, kur ir ierīkots veloceliņš, velosipēdistiem ir atļauts braukt tikai pa veloceliņu. Vietās, kur ārpus krustojumiem veloceliņš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo brauktuvi,” stāsta I.Prauliņa. Ja velosipēdists brauc pa gājēju ietvi, tad viņam ir jādod priekšroka gājējiem.

Departaments velosipēdistiem, braucot pa gājēju ietvēm, iesaka izmantot zvaniņu – tas palīdzēs izvairīties no konfliktsituācijām un informēs gājējus par velosipēdista tuvošanos.

Savukārt braucot pa ielas brauktuvi, uz velosipēdistu attiecas visi tie paši satiksmes noteikumi, ceļa zīmes un luksoforu signāli, kas autovadītājiem. Departaments aicina velosipēdistus atcerēties, ka, veicot pagriezienu manevrus uz ielas, arī velosipēdistam ir jārāda pagrieziena signāli. Tie sniegs informāciju autovadītājiem par gaidāmo velosipēdista manevru un novērsīs potenciālas avārijas situācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas