Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Šlesers pratināts KNAB par lidostas atlaidēm

Bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) pirms pāris nedēļām izsaukts sniegt liecību Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar Valsts kontroles (VK) konstatēto par lidostas _Rīga _labvēlību pret aviokompāniju Ryanair.

A.Šlesers apgalvoja, ka uz KNAB aicināts sniegt liecību, bet nevarēja konkretizēt, vai tas noticis pārbaudes, vai kriminālprocesa ietvaros. "Pavisam nesen, pāris nedēļas atpakaļ, mani pratināja KNAB, uzdeva jautājumus, vai es tiešām esmu radījis zaudējumu lidostai. Tad, kad es KNAB darbiniekam izstāstīju to, kas šobrīd notiek aviācijā, viņš bija pārsteigts, un, man šķiet, tīri cilvēciski saprata, kurā pusē ir taisnība," tā, piektdien Gulbenē kopā ar Andri Šķēli tiekoties ar LPP/LC un Tautas partijas atbalstītājiem, sanākušajiem pastāstīja A.Šlesers.

Rīgas lidosta šobrīd, kad ir ekonomiskā krīze, strādājot ar 20% pieaugumu, kamēr Igaunijas un Lietuvas lidostas strādājot ar 40-50% kritumu un atrodoties uz bankrota robežas, apgalvoja A.Šlesers. Kauņas lidosta šobrīd lidojumus nodrošinot par brīvu, Viļņas lidosta ieviesusi līdz 80% lielas atlaides. "Ja mēs esam izdarījuši kaut ko noziedzīgu, tad jāapskatās, kā attīstās Tallinas un Viļņas lidostas. Ja mēs esam nodarījuši zaudējumus ar to, ka cilvēki tagad var pa lēto lidot pa visu pasauli, tad augstākajai lidostas vadībai Viļņā, pēc Latvijas Valsts kontroles izpratnes, būtu jāpiespriež nāvessods," klāstīja A.Šlesers.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs Dienai nekādus komentārus nesniedza, norādot, ka iestāde nesniedz informāciju par izmeklēšanas darbībām.

Jau vēstīts, ka VK iepriekš revīzijā atklājusi faktu, ka Ryanair izrakstīti neadekvāti mazi rēķini par virszemes pakalpojumiem. Materiāli par visiem revīzijā atklātajiem pārkāpumiem nodoti Ģenerālprokuratūrai. Prokuratūra materiālus pārsūtīja izvērtēšanai KNAB, kas pērn maija sākumā ierosināja kriminālprocesu.

Diena iepriekš vēstīja par neoficiālo informāciju, ka runa bija vismaz par diviem īpašas labvēlības gadījumiem papildus atlaidēm par pārvadātajiem pasažieriem. Uz slepena līguma pamata par katras lidmašīnas apkalpošanu 500 eiro vietā lidosta Ryanair ilgstoši prasīja tikai vienu eiro, līgumu parakstīja gan toreizējā lidostas vadība, gan arī toreizējais satiksmes ministrs A.Šlesers. Vēl izskanēja aizdomas, ka lidosta Ryanair vietā maksājusi citam Satiksmes ministrijas uzņēmumam - Latvijas gaisa satiksmei - par aeronavigācijas pakalpojumiem, kamēr citas lidsabiedrības par to maksā pašas. Summas grozījušās ap 200 000-300 000 latu gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas