Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sociālajos dienestos šajā gadā par 46% pieaudzis jauno klientu skaits

Palīdzību naudas veidā no pašvaldības vēlas saņemt arvien lielāks skaits rīdzinieku, liecina Rīgas domes Labklājības departamenta informācija. Gada pirmajos piecos mēnešos sociālos pabalstus ir saņēmuši 38 019 iedzīvotāju, tas ir par 6% vairāk nekā šinī laika posmā pērn. "Plānu mēs jau esam pārtērējuši par 1,5 miljoniem. Ceru, ka budžeta grozījumos šo problēmu atrisināsim, jo mēs nevaram gada beigās maznodrošinātos — bērnus, invalīdus, vecuma pensionārus — atstāt bez palīdzības," saka Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Leonīds Kurdjumovs (SC). Viņš norāda, ka pienākumu parūpēties par šiem cilvēkiem domei uzliek pašvaldību likums.

Vislielākais pieaugums vērojams pieprasījumā pēc pabalstiem garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai — 47% — un dzīvokļa pabalstiem — 6%. Palīdzības saņēmēju vidū saglabājas tendence palielināties ģimeņu ar bērniem un darbspējīgo personu īpatsvaram, turpretim samazinās pensionāru un invalīdu skaits. Ģimenes ar bērniem pašlaik ir 43% no jaunajiem klientiem, pensionāri un invalīdi — 14%, darbspējīgas personas — 43%.

Kā rāda tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS maijā veiktā aptauja, daudzi rīdzinieki pieļauj, ka tuvākajā laikā var nonākt krīzes situācijā. 13% rīdzinieku norāda, ka jau pašlaik nevar atļauties apmeklēt ārstu un iegādāties medikamentus (kā lielu vai vidēju iespēju nonākt šādā situācijā jau pusgada laikā vērtē vēl 46% rīdzinieku), 11% nevar samaksāt par mājokli (iespēja nonākt šādā situācijā reāla šķiet vēl 53% rīdzinieku), 11% ir zaudējuši darbu (kā reālu šādu iespēju vērtē vēl 42%), 9,5% uzskata, ka viņiem jau tagad ir nepieciešams vērsties pie pašvaldības pēc sociālās palīdzības (šādu risinājumu kā ļoti vai vidēji reālu vērtē 43% respondentu), savukārt 5,7% respondentu atzīst, ka jau tagad nespēj nokārtot savas kredītsaistības (tuvākajā nākotnē šādu iespēju par ļoti vai vidēji reālu uzskata vēl 27% rīdzinieku).

Labklājības departaments atgādina, ka informāciju par pašvaldības sniegto sociālo palīdzību var saņemt pa bezmaksas informācijas tālruni 80005055 vai mājaslapā www.ld.riga.lv. Pilsētas budžetā sociālās palīdzības nodrošināšanai šogad atvēlēti 13,4 miljoni, no kuriem pirmajos piecos mēnešos pabalstos piešķirti 6 572 387 Ls jeb 49%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas