Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Sporta pils teritorijā taps dzīvojamais kvartāls ar kopumā 800 dzīvokļiem

Sporta pils teritorijas attīstītājs SIA Estera Development izsludinājis būvniecības konkursu jauna dzīvojamā kvartāla pirmajai ēkai, bet kopumā plānota sešu septiņstāvu ēku celtniecība ar kopumā 800 dzīvokļiem.

Rīgas Sporta pils teritorijai ir bagāta vēsture – paralēli sportiskā gara uzturēšanai, tā pildījusi dažādas funkcijas. Pat pēc tās nojaukšanas 2008. gadā, teritorija turpināja kalpot cilvēkiem, no 2020. līdz 2023. gadam kļūstot par vietu, kur pilsētniekiem nodarboties ar urbāno dārzniecību.

Šobrīd Sporta pils teritorijas attīstītājs SIA “Estera Development” ir izsludinājis būvniecības konkursu jauna dzīvojamā kvartāla “Tērbatas dārzs” pirmajai 152 dzīvokļu mājai. Savukārt 2024. gada jūnijā tiks izsludināts arhitektūras konkurss nākamajām būvniecības kārtām. Noslēdzoties visam attīstības procesam, investējot vairāk nekā 100 miljonus eiro, leģendārā Sporta pils teritorija kļūs par jaunu, mūsdienīgu dzīvojamo kvartālu ar kopumā 800 vidējā tirgus segmenta dzīvokļiem, kas izvietoti sešās septiņu stāvu daudzdzīvokļu mājās.

Runājot par mūsdienīgumu, vienlaikus jāpiemin, ka “Estera Development” uzdevums būs attīstīt jaunu pilsētas kvartālu, vienlīdz augstu respektējot vēsturi, jo bijušais Sporta pils rajons ir viena no pēdējām lielajām un brīvajām teritorijām, ko atļauts attīstīt UNESCO uzraudzītajā Rīgas vēsturiskajā centrā. Netiks aizmirsta arī ideja par pilsētdārziņiem - visa kvartāla attīstība ir balstīta uz unikālu zaļo iekšpagalmu koncepciju, ko izstrādājuši godalgotie “Labie Koki” apzaļumošanas speciālisti, dzīvojamā projekta ietvaros sniedzot iedzīvotājiem iespēju nodarboties ar nelieliem dārzniecības hobijiem tieši pie viņu mājām. Lai šādi plāni varētu īstenoties, tiks ieviesti arī ilgtspējīgi ar lietus ūdens saistīti risinājumi, kas savāc un izmanto lietus ūdeni iekšpagalma apūdeņošanai.

“Tērbatas dārzs” dzīvokļi taps sadarbība ar godalgotiem Igaunijas un Latvijas arhitektiem - Kadarik&Tüür un Mark Arhitekti. Tie būs pasaules dizaina un būvniecības standartu līmenim atbilstoši, A+ klases energoefektīvi un ilgtspējīgi īpašumi, kas kļūs par vērtīgu investīciju nākotnē ikvienam, kurš vēlas iegūt savā īpašumā augstas kvalitātes dzīvokli Rīgā. Visos mājokļos tiks integrēti viedās mājas risinājumi, ar kuru palīdzību, izmantojot savu viedtālruni, īpašnieki varēs pārvaldīt un pielāgot mājās esošos apkures, ventilācijas, elektrības un citu sistēmu iestatījumus. “Tērbatas dārzs” ārtelpas saviem iedzīvotājiem pavērs unikālus pilsētas skatus no jumta terasēm un divlīmeņu penthouse tipa dzīvokļiem.

Ņemot vērā, ka attīstāmais īpašums sastāv no sešiem zemes gabaliem starp Tērbatas, Krišjāņa Barona, Lielgabalu un Artilērijas ielām, “Tērbatas dārzs” būs ne tikai jaunas dzīvokļu mājas. Visa teritorija tiks veidota kā pilnvērtīgs, funkcionāls pilsētas kvartāls, dodot jaunu elpu konkrētajam Rīgas rajonam. Kvartāla ēku 1. stāvu piepildīs komerctelpu piedāvājums - liels pārtikas preču veikals, kafejnīcas, restorāni, skaistumkopšanas saloni un citi pakalpojumi, ko ar ērto sabiedriskā transporta tīklu būs ērti sasniegt arī blakus rajonu iedzīvotājiem. Līdz ar projekta būvniecību, vēl vairāk tiks sakārtota apkārtējā pilsētvides infrastruktūra, veidojot to draudzīgu gājējiem, velosipēdiem, motocikliem un automašīnu īpašniekiem.

Ülo Adamsons, “Estera Development” līdzdibinātājs un izpilddirektors: “Novērtējam, ka tieši “Estera Development” ir iespēja attīstīt šo zemesgabalu un veidot tur modernu dzīvojamo fondu, kas vienlaicīgi piedāvās īstenot unikālu zaļās pilsētas dzīves konceptu. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem nebūs jāizvēlas starp dabas klātbūtni un dzīvi pilsētā, Tērbatas dārzā būs pieejamas tas viss. Pozitīvās klientu atsauksmes par mūsu jaunāko projektu “Tekstiliana” Torņakalnā mums ir pierādījušas, ka “Estera” ir uz pareizā ceļa un arī saviem Rīgas klientiem spēj piedāvāt labāko cenas un kvalitātes attiecību. Esmu pārliecināts, ka “Tērbatas Dārzā” mēs varam paveikt to pašu un vēl vairāk!”

“Tekstiliana” ir jaunākais, nupat ekspluatācijā nodotais “Estera Development” premium projekts, kurā iespējams pārliecināties par būvniecības kvalitāti, izmantotajiem materiāliem un mūsdienīgajiem risinājumiem.

“Tērbatas dārzs” pirmās mājas būvniecību plānots uzsākt 2024. gada otrajā pusē un pirmie iedzīvotāji jauno dzīvokļu atslēgas vārētu saņemt, sākot ar 2026. gadu. Visa projekta attīstība plānota sešus līdz astoņu gadu laikā. Projekta īstenotājs SIA “Estera Development” ir Latvijas nekustamā īpašuma attīstītājs ar Igaunijas kapitālu. “Estera Development” Rīgas tirgū darbojas kopš 2016. gada un šajā laika posmā uzbūvēti 500 dzīvokļi. Līdz šim kompānija Latvijā realizējusi tādus jaunos projektus kā nupat pabeigtais premium projekts “Tekstiliana” Torņakalnā, kā arī “Tuvidi” Baložos un “Liepziedi” Mīlgrāvī. Pēdējos gados kompānija uzkrājusi zemes īpašumu fondu Rīgā un tās apkārtnē, kas ļaus nākotnē uzbūvēt vairāk nekā 3200 jaunu dzīvokļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas