Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Stacijas laukumā atklāts Saules pulkstenis

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra Origo trešdien atklāts interaktīvs un izglītojošs vides dizaina objekts - Saules pulkstenis jeb Origo Universe,  informēja Rīgas domē.

Pulkstenis ir veidots kā horizontāls dizaina objekts, kas izvietots riņķveida laukumā, kura diametrs ir deviņi metri, bet pats saules pulkstenis pēc konstrukcijas ir pusmēness veida elipse ar septiņu metru diametru.

Iespaidīgajā deviņus metrus platajā dizaina objektā izmantoti vairāk nekā 200 solārā LED stikla gaismas ķermeņi, kas, uzkrājot saules enerģiju dienā, atdod gaismu tumšajā diennakts laikā. Vietzīmju medaljoni izstrādāti no misiņa un nerūsējošā tērauda.

Dizaina objektu veido nulles punkts, no kura tiek mērīti attālumi uz 11 kultūrvēsturiskām vietām - viduslaiku pilīm Latvijā. Norādes uz Latvijas pilīm papildina zodiaka zīmes un kompass - kultūras objekti valstīs -, ar kura palīdzību var iepazīt desmit valstu galvaspilsētu kultūras objektus.

Origo Universe idejas un dizaina autors ir Stacijas laukuma lietošanas koncepcijas autors dizaineris Valdis Majevskis, kas projektu izstrādājis sadarbībā ar Dr.sc.comp.Mārtiņu Gillu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas