Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa noraidījusi blakussūdzību lietā par Reinbaha atstādināšanu no amata

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja blakussūdzību lietā par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha atstādināšanu no amata, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Tiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis aģentūrai LETA norādīja, ka Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija atzina, ka, izbeidzot tiesvedību lietā, pirmā instance pieņēmusi lietas apstākļiem un jaunākajai judikatūrai atbilstošu lēmumu, un tā atcelšanai nav pamata, savukārt Rīgas pilsētas pašvaldības blakus sūdzība noraidāma kā nepamatota.

Apgabaltiesas lēmumu vēl var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Blakussūdzība nonāca apgabaltiesā, jo pērn decembrī ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu tika izbeigta tiesvedība par Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) lēmumu viņu atlaist no Satiksmes departamenta direktora amata. Tiesvedība tika izbeigta un lieta slēgta, jo ar tiesas lēmumu tika noteikts, ka Rīgas domei nebija juridiska pamata prasības iesniegšanai pret Reinbahu. Savukārt dome par šo lēmumu iesniedza tiesā blakus sūdzību.

Jau vēstīts, ka laikā kopš Reinbaha atstādināšanas no amata 2016.gada augustā viņam algā ir izmaksāti 46 189 eiro.

Šāda summa Reinbaham izmaksāta par laika posmu no 2016.gada augusta līdz 2018.gada decembrim.

2016.gada augustā Ušakovs Reinbaham izteica neuzticību, bet atlaist viņu nevarēja, jo tam pretī spurojās arodbiedrība.

Kā norādījis raidījums "Nekā personīga", Ušakovs Reinbahu atstādināja nemākulīgi, jo rīkojumā rakstīts, ka Reinbahs neesot ievērojis veicamo remontdarbu termiņus un slikti organizējis darbu, taču juridisku pierādījumu vietā mērs atsaucies uz masu medijos rakstīto un rādīto. Reinbahs atlaišanu apstrīdēja tiesā un visas instances lēma viņam par labu. Reinbahs pa vidu gan arī izmantoja darbnespēju un bērna kopšanas atvaļinājumu, lai iespējami ilgi viņu nevarētu atbrīvot no darba pavisam. Pēc gada ilgas prombūtnes 2017.gada vasarā Reinbahs atgriezās darbā.

Pirmajā dienā pēc atgriešanās darbā viņam atbilstoši Darba likumam noformēta dīkstāve. Līdz ar to viņš katru dienu nākot uz darbu, lai atbilstoši likumam būtu darba devēja pārziņā un viņam varētu dot uzdevumus. "Un es katru dienu nāku uz darbu un gaidu rīkojumus," 2018.gada februārī raidījumam pauda Reinbahs, atzīstot, ka pusgada laikā neviens uzdevums viņam nav dots.

Kopš Reinbaha atstādināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs ir Emīls Jakrins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas