Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs kategoriski pret RS kontroles funkciju uzticēšanu pašvaldības policistiem

Rīgas sabiedriskā transportā bezbiļetnieku kontroli noteikti nevajadzētu uzticēt Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekiem, jo tas bojātu policistu uniformas prestižu.

Tā intervijā aģentūrai BNS sacīja Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

"Es esmu kategoriski pret to. Pašvaldības policijai ir jābūt policijai, tas ir jautājums par uniformas prestižu un cieņu pret to.. Policistiem ir jānodrošina kārtība, kas nozīmē - ja ir kaut kādas problēmas, var pieiet pie pašvaldības policista un saņemt palīdzību. Līdz ar to likt viņiem pārbaudīt biļetes būtu pilnīgi nepareizi," viņš teica.

Ušakovs norādīja, ka vajadzētu plašāk diskutēt par to, ka pašvaldības policijai varētu noņemt arī funkciju sodīt autovadītājus par nepareizi novietotu automašīnu. Tāpēc RPP vispirms asociējas ar sodiem, ko viņi uzliek par šādiem pārkāpumiem, nevis būtiskākām funkcijām, piemēram, patrulēšanu Rīgas centrā un mikrorajonos.

Runājot par "Rīgas satiksmes" (RS) Kontroles dienesta darbu, Ušakovs atgādināja, ka Rīgā līdz septembrim būs īstermiņa risinājums, ka visi kontroles reidi notiek RPP pavadībā; šim darbam novirzīti 30-40 pašvaldības policisti. Tas darīts, lai uzlabotu "situāciju ar incidentiem un augsto nervozitātes pakāpi sabiedrībā". Vasarā to noorganizēt ir vienkāršāk, jo atbrīvosies aptuveni simts policistu, kas mācību gada laikā patrulē pie skolām.

Savukārt risinājumu, kā kontroles reidu darbu un cīņu ar bezbiļetniekiem uzlabot nākotnē, meklēs pēc tam. Iespējams, risinājums būtu, piemēram, policijas klātbūtne katram otrajam reidam.

Pašlaik tiek meklēts jauns "Rīgas satiksmes" Kontroles dienesta vadītājs, kas nav viegls process.

Jau vēstīts, ka pagājušajos mēnešos ar RS saistās vairākas nebūšanas - plašsaziņas līdzekļos parādījās materiāli, ka kontrolieri cīņā ar bezbiļetniekiem bijuši asi un savā darbā piedzīvojuši "zaķu" uzbrukumus. Aprīļa beigās avarēja RS autobuss, kuru vadīja piedzēries šoferis, un bojā gāja trīs cilvēki.

Nule no amata aizgājis RS Kontroles daļas vadītājs Modris Jaunups, viņa pēctecis amatā pašlaik vēl nav atrasts. No 1.jūnija RS valdē iecelts bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Leonīds Bogdanovs, kurš atbildīgs par kontroles dienesta darba organizēšanu.

Pēc dažādiem incidentiem saistībā ar kontrolieriem publiskās diskusijās izskanējuši dažādi viedokļi par kontroles darba uzlabošanu, tostarp kontrolieru funkcijas uzticēt pašvaldības policistiem.

Pašlaik uzņēmumā strādā 185 kontrolieri.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas