Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uzvaras parks Rīgā gatavs uzņemt apmeklētājus

Lai gan atsevišķi darbi vēl turpinās, atjaunotais Uzvaras parks ir gatavs uzņemt rīdziniekus, šodien žurnālistus informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Viņš pateicās būvniekiem, kuri tik ātrā tempā, četru mēnešu laikā ir paveikuši milzīgu darbu - projektējot un būvējot parku.

Par to, cik vērienīgs darbs ir ieguldīts, varēs pārliecināties ikviens parka apmeklētājs, novērtējot gan kalniņus, gan no jauna izveidoto ūdenstilpi, kas atgādina upi, gan terasi, gan jaunos parka stādījumus un aktīvās atpūtas zonu.

Kā tika skaidrots pasākumā, pašlaik ūdens līmenis ūdenstilpē ir pazemināts, lai veiktu nepieciešamos darbus pie tiltiņiem. Vēlāk ūdens līmenis tiks paaugstināts, bet pēc pāris gadiem, īstenojot nākamos darbus, ūdenstilpi plānots savienot ar Mārupīti.

Būvnieki un deputāti aicina apmeklētājus saudzīgi izturēties gan pret svaigi iesēto zālienu, gan ļoti daudzajiem jaunajiem stādījumiem, kas uzplauks un sazaļos nākamajā pavasarī, ļaujot pilnībā izbaudīt atpūtu parkā.

Sākotnēji bijis plānots parkā iestādīt 1500 kokus, krūmus un citus stādījumus. Šobrīd tas jau izaudzis līdz 4000 stādu.

Atsevišķi vēl iestādīti 20 000 sīpolpuķu, kas ir iestādītas, lai jau nākamajā pavasarī uzziedētu un priecētu apmeklētājus.

"Mēs esam atguvuši Uzvaras parku Rīgai, Uzvaras parku Latvijai. Tas ieguvis jaunu veidolu, atguvis savu vēsturisko elpu un jēgu," preses konferencē teica Ratnieks.

Pirms 100 gadiem tas ticis veidots par godu uzvarai pār Bermontu un esot svarīgi parkam atgūt savu vēsturisko sūtību ne tikai izskatā. bet arī cilvēku prātos, teica politiķis.

Parka izveidi īsteno "Aidaco Group". Darbu sākotnējās izmaksas tika lēstas 7 695 900 eiro apmērā, bet neparedzētu darbu dēļ, izmaksas pieaugušas līdz aptuveni 8,5 miljoniem eiro.

Kā ziņots, šodien plkst.9 Uzvaras parkā notika preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un gaidāmo koncertu "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam -100".

Uzvaras parks savu nosaukumu ieguva 1923.gadā - par godu uzvarai pār Bermonta karaspēku, atbrīvojot Rīgu. Šogad tiks svinēta parka nosaukuma simtgade.

2022.gada augustā tika nojaukts parkā esošais okupācijas piemineklis. Pēc pieminekļa nojaukšanas sākās darbs pie parka labiekārtošanas. Būvniecības darbi sākās 2023.gada vasarā.

Parka pirmajā kārtā izveidota parka ainaviskā daļa deviņu hektāru platībā. Ierīkota aptuveni 0,5 hektāru liela ūdenstilpe ar labiekārtotu krastu un izbūvētiem tiltiņiem. Izbūvēts slēpošanas/skrituļošanas celiņš viena kilometra garumā, kas nekrustojas ar gājēju celiņiem, jo krustojuma vietās izveidos tiltus un tuneļus.

Parkā ierīkoti iebūvētie batuti, šūpoles un smilšu kasti bērniem, bet pieaugušajiem un jauniešiem būs galda tenisa galdi, dambretes galdi.

Parkā ierīkota ainaviska skeitborda trase un tiks uzstādīti ielu vingrošanas elementi. Teritoriju labiekārtoja, uzstādot jaunus soliņus, velo statīvus, atkritumu tvertnes, kā arī nomainot apgaismojumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas