Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vērtēs, vai Ušakovs nelikumīgi izmantojis domes resursus tiesvedībā pret Ķirsi

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ir saskatījusi iespējamu likumpārkāpumu atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) rīcībā, tiesvedībā ar Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi (Vienotība) izmantojot domes resursus, lai tiesai nosūtītu pasta sūtījumus, kas bija saistīti ar lietu, liecina aģentūra LETA rīcībā esošais tiesas blakus lēmums.

Tajā norādīts, ka lietas materiālos redzams, ka Ušakovs tiesai nosūtījis kopumā divus pasta sūtījumus, kas apzīmogoti ar Rīgas domes spiedogu. Tiesa skaidrojusi, ka, ievērojot to, ka pasta sūtījumu piegāde ir maksas pakalpojums un tā saistīta ar attiecīgu izdevumu segšanu, kā arī to, ka pasta sūtījumā kā sūtītājs ir norādīta Rīgas dome, ir pamats uzskatīt, ka izdevumi par pasta pakalpojumiem, iespējams, varētu būt segti no Rīgas pašvaldības līdzekļiem.

Lēmumā arī skaidrots, ka Ušakovs prasību pret Ķirsi bija cēlis savu tiesību un interešu aizsardzībai, proti, viņš nerīkojās Rīgas domes vārdā.

Tāpēc nepastāvot pamats uzskatīt, ka šo izdevumu segšana varētu atbilst Rīgas pilsētas iedzīvotāju interesēm. Tāpat lēmumā norādīts, ka nav nozīmes faktam, ka izlietoto līdzekļu apjoms ir neliels, jo pamatu secinājumam par iespējamu likuma pārkāpumu rada pats rīcības fakts, neatkarīgi no līdzekļu apjoma.

Attiecīgi tiesa šo blakus lēmumu ir nosūtījusi gan Rīgas domei, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai tās pārbaudīto notikušā apstākļus un izvērtētu Ušakova rīcību. Abām iestādēm dots viens mēnesis laika, lai informētu tiesu par pārbaužu rezultātiem.

Jau vēstīts, ka tiesa noraidījusi Ušakova prasību pret Ķirsi par viņa paustajiem izteikumiem, kas Ušakova ieskatā bija godu un cieņu aizskaroši, aģentūrai LETA apstiprināja tiesā.

Aģentūra LETA rīcībā esošajā tiesas spriedumā norādīts, ka prasība tikusi noraidīta, tāpat izbeigta tiesvedība Ušakova prasībā pret Ķirsi par lēmumprojektā iekļauto frāžu atzīšanu par nepatiesām, godu un cieņu aizskarošām. No Ušakova arī piedzīti 1000 eiro par labu Ķirsim, lai segtu viņa advokāta izmaksas.

Tiesas spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Top komentāri

interesanti
i
Pieradis tērēt rīdzinieku naudu, pat sīkumos.
Marija
M
Ušakovam nekāda nauda nenomazgās visu atlikušo mūžu korumpanta un izsaimniekotāja zīmogu. Vai bija vērts? Neatceros, kurš komentāros pareģoja , ka tā māja Mežaparkā visiem nes nelaimi... Piepildās.
Raimonds
R
Tiesneši ar šādiem gadījumiem diskreditē tiesas reputāciju, un kļūst skaidrs, kāpēc valstij nozīmīgākās lietas tiesā tiek skatītas vismaz desmit gadus. Varēja kopējā tiesas lēmumā norādīt, ka jāsedz Ķirša advokāta izdevumi un Rīgas domei kancelejas izdevumi. Tagad ierēdņi, dome un tiesa tērēs tūkstošiem stundu, lai izpētītu, cik precīzi dome iztērēja 2 eiro. Iztērēsim 100000 eiro lai pārbaudītu 2 eiro.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas