Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VID zoodārzam nodod 90 konfiscētas dēles

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki pirmajā pusgadā novērsuši 16 mēģinājumus valstī ievest ar Vašingtonas konvenciju (CITES) dažādus aizsargājamu dzīvbiekus, augus un to izstrādājumus, tostarp 90 medicīniskās dēles, kuras nolemts nodot Rīgas Zooloģiskajam dārzam.Medicīniskās dēles aprīlī atrastas pie kādas personas, kas ar vilcienu devusies no Maskavas uz Rīgu.

Dēles bija iepakotas kartona kastītēs un ievietotas personīgajā bagāžā. Tāpat pie pasažiera tika atrasti trīs 200 mililitru tilpuma flakoni ar lāča "ursiade spp" taukiem.Dabas aizsardzības pārvalde pieņēma lēmumu dēles dzīvas nodot izmitināšanai zoodārzā, bet flakonus ar lāču taukiem - VID Muitas pārvaldei sabiedrības izglītošanas nolūkiem.Šī gada pirmajā pusgadā visbiežāk konfiscētas ar šķidrumu pildītas dažāda tilpuma pudeles, kurās ievietotas aizsargājamu sugu čūskas vai skorpioni - kopumā 11 gadījumos. Šajā laikā konfiscētas četras ar šķidrumu pildītas pudeles, kurās ievietots aizsargājamais zivju zalktis.Tāpat personas mēģinājušas ievest arī vienu koraļļu kolonijas fragmentu, vienu no klinšu pitona ādas izgatavotu sieviešu rokassomiņu, vienu no čūskādas izgatavotu sieviešu rokassomiņu un maku un arī no karaliskās kobras ādas izgatavotu sieviešu somiņu un maku.Konfiscētie aizsargājamie dzīvnieki, augi un to izstrādājumi tika vesti no tādām valstīm kā Apvienotie Arābu Emirāti, Ķīna, Taizeme, Uzbekija un citām eksotiskajām valstīm.Kopumā personām saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par pārkāpumiem piemērots 730 latu sods. Izstrādājumi visos gadījumos konfiscēti un nodoti Latvijas Dabas aizsardzības pārvaldei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas