Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Delna aicina atsaukt no Getliņi Eko valdes Aļeksejenko

Sabiedrība par atklātību - Delna aicina atsaukt no Rīgas domei piederošā uzņēmuma atkritumu apsaimniekotāja SIA _Getliņi Eko valdes korupcijas noziegumos aizdomās turēto Anatoliju Aļeksejenko, portālu Diena.lv_ informēja Delnā.

"Ir nepieļaujami, ka personu, kuru tur aizdomās par kukuļa pieņemšanu un kurš turklāt ir atstādināts no domes amata par šo notikumu, ieceļ valdē pārvaldīt nozīmīgu Rīgas domes uzņēmumu Getliņi Eko," komentēja Delnas juridiskais direktors Gundars Jankovs.

"Rīgas domes mājokļu departaments, ar kuru ilgstoši saistīts Aļeksejenko ir piedzīvojis vairākus korupcijas skandālus, tāpēc var runāt par aizdomām par sistēmisku korupciju šajā jomā Rīgā. Pats Aļeksejenko, iespējams, pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu," teikts Delnas paziņojumā.

Delna uzskata, ka nav pamata neuzticēties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) par darbībām Rīgas domē, jo iepriekšēji korupcijas izmeklēšanas beigušās ar notiesājošiem spriedumiem, tai skaitā augstām Attīstības departamenta amatpersonām.

"KNAB noteiktais aizdomā turamā statuss Aļeksejenko aizēno vēl vienu skarbu pārvaldes jautājumu, par savējo likšanu amatos. Aļeksejenko vairākas reizes ir piedalījies pašvaldību vēlēšanās, šogad arī tikai ievēlēts no Andra Amerika vadītās Gods Kalpot Rīgai saraksta. Domei ir jārīko atklāti konkursi uz šiem amatiem," teica G.Jankovs.

Jau ziņots, ka atkritumu apsaimniekotāja SIA Getliņi Eko valdē ievēlēts A.Aļeksejenko (GKR), kuram KNAB piemērojis aizdomās turamā statusu saistībā ar kukuļošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē