Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ašeradens: Latvijai un Baltkrievijai ir plašas sadarbības iespējas pārtikas, farmācijas, būvniecības un IKT jomā

Latvijai un Baltkrievijai ir plašas sadarbības iespējas pārtikas, farmācijas, būvniecības un IKT jomā, tikšanās laikā ar Baltkrievijas ekonomikas ministra vietnieku Juriju Čebotaru sacījis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Ašeradens šodien tikšanās laikā norādījis, ka ekonomiskā sadarbība ieņem nozīmīgu vietu Latvijas un Baltkrievijas divpusējās attiecībās, ko veicina abu valstu ģeogrāfiskais izvietojums un plašie kontakti uzņēmēju līmenī. Baltkrievija ir nozīmīga Latvijas tirdzniecības partnere - 2015.gadā ieņemot 4.vietu ārējās tirdzniecības partneru starpā ārpus Eiropas Savienības valstīm.

"Ir izveidojusies veiksmīga sadarbība tādās jomās kā tranzīta pārvadājumi, veselības tūrisms, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un citās jomās," atzina ekonomikas ministrs.

Abu valstu pārstāvji tikšanās laikā atzina, ka Latvijai un Baltkrievijai ir plašas iespējas padziļināt ekonomisko sadarbību, īpaši tādās jomās kā pārtikas ražošana, ķīmiskā rūpniecība un farmācija, vieglā rūpniecība, būvniecība, IKT u.c.

Ņemot vērā, ka Latvijas un Baltkrievijas sadarbība ir ļoti attīstīta tieši transporta un loģistikas jomā, lai sekmētu Jaunā Zīda ceļa iniciatīvas attīstību, Ašeradens aicināja Baltkrievijas uzņēmējus apmeklēt Centrāleiropas un Austrumeiropas un Ķīnas sadarbības formāta "16+1" biznesa forumu, kas plānots šā gada novembrī Rīgā.

Tāpat Ašeradens informēja, ka šā gada novembrī plāno doties darba vizītē uz Minsku. Paredzēts, ka Ašeradenu vizītē pavadīs uzņēmēju delegācija un vizītes laikā tiks atklātas Latvijas dienas Baltkrievijā. Latvijas uzņēmēji aicināti izmantot iespēju un pieteikt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā savu dalību vizītē.

Ekonomiskās sadarbības veicināšanai rīt, 16.septembrī, Rīgā notiks Latvijas un Baltkrievijas biznesa forums. Forumā plāno piedalīties vairāk nekā 250 abu valstu uzņēmēju. Ašeradens atzinīgi novērtēja, ka foruma gaitā īpaša uzmanība tiks pievērsta tādām jomām kā transports un loģistika, IKT, finanses un kredīti u.c. Tāpat foruma laikā plānotas uzņēmēju divpusējās tikšanās. Biznesa forumu ar uzrunu tā dalībniekiem atklās Latvijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē