Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ašeradens pauž bažas par budžeta deficīta palielināšanu veselības nozares reformu dēļ

Ja tiks palielināts budžeta deficīts veselības nozares reformu dēļ, bet reformas nozarē nesekos, sekas būs bīstamas, šodien Saeimā notiekošajā diskusijā par valsts budžetu sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Viņš stāstīja, ka patlaban reformu veikšana veselības aprūpes nozarē ir ļoti aktuāls jautājums, taču nav neviena skaidra signāla, kas liecinātu par nopietnām strukturālām reformām nozarē. Ekonomikas ministrs arī aicina valdību ievērot piesardzību, lemjot par to, vai Latvija var atļauties palielināt budžeta deficītu veselības nozares reformu dēļ.

Tāpat Ašeradens stāstīja, ka Latvijā vispirms ir jādomā par saprātīga nodokļu sloga ieviešanu, tādējādi nodrošinot budžeta ieņēmumus. Pēc tam jādomā par reformu veikšanu virknē nozaru. "Reformu kuģis ir jākustina, bet to nevar veikt uz budžeta deficīta palielināšanas rēķina," uzsvēra ekonomikas ministrs.

Ašeradena vērtējumā, Latvijā patlaban veiksmīgi darbojas monetārā un fiskālā politika, taču tieši reformu politika nav apmierinoša. "Par fundamentālām reformām nevaram runāt, jo izmaiņas neseko," piebilda ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē