Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Asociācija: Katru gadu lietotu auto tirdzniecībā nodokļos netiek samaksāti 20 miljoni eiro

Lietotu automobiļu tirdzniecībā katru gadu pazūd nodokļi desmitiem miljonu eiro apmērā, jo tirgotāji izvairās no darījuma summas maksāt pievienotās vērtības nodokli un tādējādi būtiski tiek samazināta automobiļa cena, aģentūru LETA informē Auto asociācijā.

Tādējādi automobilis pa ceļam uz Latviju no valstīm, kur tas iegādāts, galvenokārt Vācijas, kļūst lētāks bieži vien par 15-20%. Ļoti konservatīvi aprēķini liecinot, ka katru gadu no šīm darbībām nodokļos netiek iekasēti aptuveni 20 miljoni eiro, bet summa esot divas reizes lielāka.

"Kaut kādu mums nezināmu iemeslu dēļ atbildīgās ministrijas izliekas šo problēmu neredzam. Visu laiku notiek darbības imitācija un stenēšana, ka budžetā nav naudas, ka nodokļu iekasējamība ir tikai 28% apmērā no iekšzemes kopprodukta, tiek izmisīgi meklētas iespējas vēl kāda nodokļa palielināšanai. Taču nauda ir un tā kaudzēm vien mētājas zem kājām auto placī pie Mūkusalas apļa, vairumā tirdzniecības vietu Rumbulā un par Latvijas Detroitu sauktajā Tukumā," skaidro asociācijā.

Auto asociācija ir aprēķinājusi, ka auto tirdzniecībā, auto remontos un rezerves daļu tirdzniecībā kopējā nodokļu plaisa no pievienotās vērtības nodokļa un algu nodokļiem ir vismaz ap 60-70 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē