Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Auditors: airBaltic nepieciešams steidzami rast risinājumu, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti

Piesaistītais auditors Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic izpētei ir norādījis uz nepieciešamību steidzami rast risinājumu, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti aviokompānijā, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

SM pieprasīja airBaltic padomei nodrošināt padziļinātu aviokompānijas izpēti ar piesaistītu auditoru par tās pašreizējo situāciju.

Ziņojums ir saņemts, taču tas satur komercinformāciju, par ko plašāk sniegt komentārus nevarot. Tagad ziņojumu vērtē atbildīgās SM amatpersonas.

Kā ziņots, valdība nākamās nedēļas sēdē vērtēs Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic iespējamā finanšu investora piemērotību kompānijai, skaidroja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

Matīss nenoliedza, ka ministrijā tiks vērtēts arī airBaltic vadītāja Martina Gausa darbs - kas četru gadu laikā izdarīts, meklējot investorus, no paša lidsabiedrības vadītāja puses -, kā arī finanšu situācija attiecībā uz maksājumiem par jaunajām Bombardier lidmašīnām.

Viņš skaidroja, ka lidsabiedrības flotes maiņa jebkurā gadījumā prasa ieguldījumus, un, par spīti kanādiešu ražotāja Bombardier finanšu problēmām, ministrs izteica cerību, ka jaunās lidmašīnas ražotājs airBaltic piegādās nākamā gada septembrī vai oktobrī. Ja tomēr jauno lidmašīnu projekts izgāzīsies, alternatīva esot turpināt lidmašīnas nomāt.

Kā ziņots, tiks vērtēta Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes un padomes atbildība, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā. Patlaban no airBaltic valdes un padomes saņemtā informācija tiek analizēta, arī par līgumu ar lidmašīnu ražotāju Bombardier. Tāpat tiek uzsvērts, ka vēl tiek turpināta Prudentia ieteiktā finanšu investora atbilstības izvērtēšana pēc likumā Par aviāciju noteiktajām prasībām. Satiksmes ministrija kā valsts akcionārs aviokompānijā airBaltic jau vairākkārt esot publiski paudusi informāciju, ka darbs pie uzņēmuma investora meklēšanas tiek turpināts un to darot gan uzņēmuma valdes līmenī, gan Satiksmes ministrijas amatpersonas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bez vēstures nav nākotnes

Vismaz vidusskolu līmenī šogad rudenī tiks novērsts ierēdņu un politiķu savulaik ieviestais absurds izglītības jomā atteikties no vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšanas skolās, tā vietā šo...

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē