Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis
Decembra sākumā plānotajā LBAS kongresā tiks vēlēta jauna vadība, jo pašreizējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers (att. pa labi) noliks pilnvaras

Baldzēns vēlas mainīt priekšstatu, ka Latvija var attīstīties kā lētā darbaspēka zeme

Ir jāmaina priekšstats par to, ka Latvija var attīstīties kā lētā darbaspēka zeme, uzsver Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieks un šobrīd arī kandidāts uz savienības vadītāja amatu Egils Baldzēns.

Ieskicējot savu vīziju par LBAS tālāko attīstību, Baldzēns aģentūrai LETA sacīja, ka vispirms vēlas stiprināt arodbiedrību spēku ar jauniem biedriem - dalīborganizācijām, arodorganizācijām, kā arī viņa plānos ir veicināt individuālu biedru rekrutēšanu.

Tāpat Baldzēns iestāsies par "cienīgu darba vietu un darba samaksu". Viņa plānos ir stiprināt Latvijas vidusslāni, attīstot to kā profesionālu un kvalificētu darbaspēku, kas būtu ekonomikas un demokrātijas pamats.

Viņš arī pauda, ka vēlas "izkustināt" darba samaksas jautājumu un, lai to paveiktu, vajadzīga saskaņota rīcība no darba devēju un arodbiedrību puses gan nodokļu, gan darba samaksas jomā, vienlaikus iesaistot arī valsti un pašvaldības.

Baldzēns skaidroja, ka pašvaldības nereti "bremzē" jautājumu par neapliekamā minimuma vai iedzīvotāju ienākuma nodokļu samazinājumu darbiniekiem. Tomēr šie jautājumi jārisina, lai "zaudējumi" izlīdzinātos starp valsti, pašvaldībām un darba devējiem. "Lai nebūtu tā, ka, ceļot minimālo algu, neapliekamais minimums, citas likmes un atvieglojumi paliek uz vietas, kas lielā mērā ir uz darba devēju rēķina," sacīja Baldzēns, piebilstot, ka šādā gadījumā darba devēji mēģina sev radušos sadārdzinājumu mazināt, kas noved pie ēnu ekonomikas attīstības.

Bez jau minētā Baldzēna plānos ir pilnveidot pakalpojumu klāstu, ko saņem arodbiedrību dalībnieki, piemēram, apdrošināšanu, atlaižu kartes un citas lietas. Viņš vēlas radīt biedros lielāku izjūtu, ka dalības maksa, kas nepieciešama organizāciju darbības nodrošināšanai, ir nevis papildu slogs, bet gan pieeja papildu ieguvumiem.

Kopumā Baldzēna mērķis ir mainīt uzskatu, ka Latvija var attīstīties kā lētā darba spēka zeme, uzsverot, ka šādi tiek zaudēti cilvēkresursi, kuri vienkārši aizplūst prom.

Taujāts, kāpēc viņš izvēlējies kandidēt uz LBAS vadītāja amatu, Baldzēns norādīja, ka šajā jomā darbojas jau kopš 1999.gada un uzskata, ka organizācijā jābūt gan pēctecībai, gan novitātei.

Jau ziņots, ka LBAS 8.kongress notiks 2.decembrī Rīgā. Tajā tiks ievēlēta jauna LBAS vadība, jo līdzšinējais vadītājs Pēteris Krīgers noliks savas pilnvaras.

LBAS valde jūnijā rekomendēja dalīborganizācijām izvirzīt kandidātus LBAS priekšsēdētāja amatam. Pēc dalīborganizāciju iesniegtajiem priekšlikumiem un iekšējām diskusijām LBAS valde kongresam kā kandidātu priekšsēdētāja amatam rekomendēs pašreizējo LBAS priekšsēdētāja vietnieku Baldzēnu, savukārt viņš kā savus vietniekus ieteiks Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieku Aleksandru Muhlinkinu un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības prezidenti Irēnu Liepiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē