Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Balodis: Korupcijas apkarošanā būtiska ir lobisma problēma

Korupcijas apkarošanā būtiska ir lobisma problēma un nav normāli, ka likumprojekts par lobēšanu ir izstrādāts jau pirms sešiem gadiem, bet aizvien nav pieņemts, intervijā aģentūrai LETA atzīst Saeimas deputāts Ringolds Balodis (NSL).Jūnijā par lobēšanas regulējuma ieviešanu Saeimā tika spriests Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas un Korupcijas novēršanas apakškomisijas kopsēdē.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji deputātiem skaidroja, ka iepriekš sagatavotais lobēšanai veltītais likumprojekts 2014.gadā tika noraidīts Ministru kabineta komitejā. Plānotās izmaiņas esot iespējams ieviest, veicot grozījumus atsevišķos normatīvajos aktos, neveidojot jaunu likumu. Pēc Baloža domām, ar šādu soli nav pietiekami. Ir jāveido atsevišķa institūcija, piemēram, Saeimas lobiju reģistrs.Situācija, kas ir izveidojusies Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, pēc Baloža domām, ir tiešā veidā saistīta ar nespēju realizēt parlamentāro kontroli pastāvīgajās komisijās. Ne Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, ne Korupcijas novēršanas apakškomisija ar parlamentāro kontroli nenodarbojas tādā līmenī, kādā tas būtu nepieciešams. Šīs komisijas ir tādas kā ierēdņu komforta zonas, kur parlaments pačalo, nevis patiesi nodarbojas ar uzticēto uzdevumu - atbildības pieprasīšanu no neizdarīgajiem ierēdņiem un amatpersonām, uzskata opozīcijas deputāts.Kā piemēru Balodis minēja faktu, ka parlamentā katram deputātam tika izdalīta avīze Astoņkājis, kurā aprakstīti iespējami noziedzīgi nodarījumi un notikumi, kas "ir vairāk nekā šokējoši". "Kā šādā situācijā būtu jārīkojas? Ja tie ir meli, tad kādam par tiem ir jāatbild, ja tā ir patiesība, kādam būtu jādodas uz cietumu," uzskata Balodis.Viņš uzsver, ka nedrīkst ierakt galvu smiltīs un izlikties, ka nekā slikta nav. Balodis savulaik rosinājis izskatīt šos jautājumus gan Nacionālās drošības komisijā, gan Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, bet viņa rosinājums neesot guvis atbalstu.

Top komentāri

Igors
I
Te tik tiešām daudz nav jāuztraucas - neviens uz cietumu līdz šim nav gājis, un neies - šī valsts nekādi nevar pārtraukt nu jau pārāk ieilgušo prihvatizāciju un sākt normāli un godīgi strādāt, tā, kā to paredz tirgus ekonomika, jo tad būs tiešām krietni jāpiepūlās, lai kļūtu turīgs - bet te, kas nekaiš - kaut ko pievāc, kaut ko sashēmo, kaut ko noblēdī un naudiņa nāk kā pa reni. Kurš tad grib naudiņu ar sviedriem vaigā pelnīt - tāpēc te nekas vēl ilgi nekas nemainīsies, vismaz tik ilgi, kamēr valstī neatradīsies spēks, kas uzdrošināsies šeptmaņiem uzprasīt - kur ņēmi naudiņu limuzīniem, pilīm un citām lustēm - ja vari pamatot savu turīgumu, tad dzīvo vien mierīgi tālāk, ja nevari, tad nu salaupītie labumi būs jāatdod, bet pašam kādu laiciņu jāpasēž cietumā.
Bute Latvija
B
ar abām acīm vienā sejas pusē kamēr otrā sejas puse meditē un skaita smilšu graudiņus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē