Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Bondars: Latvija būs priecīga strādāt ar jebkuru kandidātu, kurš kļūs par ASV prezidentu

ASV prezidenta vēlēšanas vistiešākajā veidā ir šīs valsts iedzīvotāju izvēle un Latvija būs priecīga strādāt ar jebkuru kandidātu, kurš būs ievēlēts par prezidentu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis Mārtiņš Bondars.

Vaicāts, vai tas attiecas arī uz iespēju, ja Republikāņu partijas kandidāts miljardieris Donalds Tramps kļūtu par ASV prezidentu, Bondars atbildēja apstiprinoši.

Taujāts par Trampa agrākajiem izteikumiem, ka viņš apsvērs kādu valstu aizstāvību atkarībā no to sniegtā ieguldījuma, LRA līderis uzsvēra, ka Latvijai ir jāpilda savi dotie solījumi par papildu līdzekļu atvēlēšanu aizsardzībai.

Bondars arī akcentēja ASV Senāta vairākuma līdera Miča Makkonela apliecinājumu Baltijas valstu drošības atbalstam, tāpēc politiķis šajā jautājumā neredz pamatu satraukumam.

Komentējot Trampa Krievijai un tās prezidentam Vladimiram Putinam veltītos nosacīti labvēlīgos izteikumus, deputāts vērsa uzmanību, ka ASV tā laika prezidenta Džordža Buša administrācija pašā gadsimta sākumā arī sāka ar pozitīviem centieniem šajā jautājumā, bet tos mainīja, sastopoties ar Krievijas rīcību. Ja Krievija rīkosies neatbilstoši starptautiskajiem principiem, līdzīgi rīkosies arī jaunā prezidenta administrācija neatkarīgi no tā, kurš ieņems ASV valsts vadītāja amatu, pārliecināts Bondars.

Kā zināms, ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, liecina amerikāņu telekanālu aplēses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē