Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Brigmanis: Bēgļiem jāstāsta par Latvijas bargajām ziemām un zemajiem pabalstiem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aicina patvēruma meklētājiem atklāti stāstīt par patieso situāciju Latvijā - to, ka šeit vairums sabiedrības viņus labprāt nevēlas uzņemt, par Latvijas aukstajām ziemām un zemajiem pabalstiem.

"Bēgļi parādīsies Latvijā pēc ļoti konkrētas intervijas Grieķijā vai Itālijā, kur viņi tiks atlasīti. Manuprāt, tiem cilvēkiem, kam tur jābrauc, ir jābūt ar ļoti patiesu mūsu dzīves atainojumu. Jāsāk ar to - godājamie bēgļi, vai kā nu lai viņus sauc, - šeit, Latvijā, apmēram 70% cilvēku jūs negrib redzēt. Latvijā jums pabalsts būs par tik un tik zemāks nekā Vācijā. Šeit gaisa temperatūra ir par tik un tik grādiem zemāka nekā Vācijā, Itālijā un kur jūs visur esat gribējuši būt. No Latvijas cilvēki brauc prom, jo šeit viņiem nav darba. Vai jūs gribat uz šādu valsti braukt?" trešdien no rīta intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda Brigmanis, kurš ir pārliecināts, ka vairums patvēruma meklētāju uz Latviju braukt nemaz nevēlēsies.

Brigmanis, kurš pats atzina, ka personīgi patvēruma meklētājus Latvijā redzēt negrib, uzskata, ka nevajadzētu viņus "iedrošināt ar izskaistinātiem stāstiem par uzņemšanai atvēlētiem miljoniem, valodas mācīšanu, dzīvokli, darba devējiem, kas bēgļus uzņems ar atplestām rokām".

"Saprotu, ka uz doto brīdi Mucenieki ir pilni. Ir labs jautājums, kur viņus [patvēruma meklētājus] vispār liks. Tāpēc arī stāsts par mūsu aukstajām ziemām. Ne jau teltīs viņi šeit dzīvos kā siltajās zemēs. Ja viņi šeit atbrauc ziemas periodā, tām ir jābūt apkurinātām telpām," norādīja Brigmanis.

Viņš arī uzslavēja Dānijas rīcību par Libānas laikrakstos izvietotajām reklāmām, kurās potenciālie patvēruma meklētāji brīdināti, ka Dānijā viņus gluži "medusmaize" negaida - ieviesti stingrāki nosacījumi patvēruma meklētāju uzņemšanai, ierobežoti pabalsti. Brigmanis norādīja, ka "tā ir ļoti godprātīga un patiesa rīcība. Ja cilvēks būs iepazinies ar visu situāciju, tad tā būs viņa izvēle – braukt vai nē. Viņš būs brīdināts, kas viņu šeit sagaida".

ZZS līderis gan atzīst, ka valstij jābūt gatavai jebkuram gadījumam, tādad arī jābūt labi izstrādātai sistēmai, kā uzņemt bēgļus, taču viņš pats pašlaik ir vairāk ieinteresēts bēgļiem stāstīt par situāciju Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē