Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Brigmanis: Ko tad Streļčenoks tādu ir izdarījis?

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) nolēmusi rosināt izveidot komisiju, kas izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gan šādas komisijas izveidi neatbalsta.

"Ko tad Streļčenoks tādu ir izdarījis," ceturtdien Latvijas Televījas raidījumā Rīta Panorāma, lūgts paskaidrot savu nostāju sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. 

Viņš norādīja, ka agrāk KNAB ir bijuši dažāda veida skandāli – pazudusi nauda utml., bet pat tad nekāda īpaša komisija neesot veidota. Pašlaik birojā esot iekšējs konflikts starp darbiniekiem, kurš jārisina KNAB iekšienē. 

Brigmanis piebilda, ka neredz būtiskus trūkumus Streļčenoka darbā. "Neviens jau nevar pateikt, kas tad ir tas viņa lielais trūkums - ko viņš ir izdarījis tādu, kāpēc viņš būtu jāvērtē, sevišķi, ja viņš tikko jau ir vērtēts,". Tāpat Brigmanis atzīmēja, ka ģenerālprokurors piekritis uzņemties komisijas vadību tautas valodā - "ar gariem zobiem", skaidri pasakot, ka prasīs kas tieši komisijai ir jāpārbauda.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs atzīmēja arī pirmsvēlēšanu tuvumu, norādot, ka šādā veidā var tikt novērsta uzmanība no partiju kontroles šajā svarīgajā periodā. "Pietiek jau, ka tiek mesta šaubu ēna pār Satversmes aizsardzības biroju, mūsu otru drošības iestādi," sacīja Brigmanis. 

Jau vēstīts, ka arī pats Streļčenoks ir pārsteigts par šādas komisijas izveidi, jo esot jābūt konkrētiem faktiem, lai varētu rosināt KNAB vadītāja darba izvērtēšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē