Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bundžu Jānis: Pacieties, debesīs labāki ies!

Pacieties, debesīs labāki ies… šo rindiņu izgudrojis Eduards Veidenbaums. Šodienas patriotiskās audzināšanas rāmjos veclaiku dzejdaris lāga neiet iekšā ar saviem - virs zemes nav taisnības, dūrei tik spēks; desmit kapeikas man ķešā, tās pirms nāves jānodzer un pieminēto par labāku iešanu debesīs. Tomēr…

Nesen Valsts robežsardze nosvinēja 95. gadadienu. Nevar teikt, ka tas augstajos namos būtu aizmirsts. Lūk, Ministru prezidente Straujumas kundze "pauž lepnumu par katru robežsargu", kuru darbs tagad, Ukrainas kontekstā, esot guvis papildu slodzi. Mēs stāvot pasaules politikas krustcelēs un ar brašu stāju un to, kas nu pie rokas, sargājot ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas ārējo robežu. Tāpēc esot lepnums.

Robežsargu ministrs Kozlovskis ar valsts sekretāres kundzi arī ikvienam robežsargam pateicas un novēl panākumus izaugsmē. Jauni izaicinājumi, Ukrainas notikumi, ģeopolitiska situācija… Ko es aizmirsu? - Ak, jā, prioritāte, protams… Fanfaras.

Tomēr prioritāšu situācija mainījusies strauji kā…kā hokejā jau nevar vairs teikt, tur nekas nemainās… teiksim, kā deputātu mandātu būšanās. Vakarrīt galvenais finanšu pārraugs Reira kungs Latvijas Radio pēc ilgas stīvēšanās sauc prioritātes. Vēlāk klausos vairākas reizes - izglītība, medicīna, nevienlīdzības mazināšana, ceļi, teļi, peļi… drošības prioritāte - ja arī tika teikta, tad ļoti, ļoti klusu.

Jau brīdi iepriekš no dažādiem kabinetiem skanējušas balsis, ka austrumu kaimiņš spļauj virsū ierastajai lietu kārtībai un pēc Ukrainas tieši Baltija varētu būt tā vieta, kur varētu notikt tfu, tfu, tfu…

Tagad uz zemākiem reģistriem. Robežsargu priekšnieks ģenerālis Garbars arī jubilejas sakarā cita vidū piesardzīgi ieteicies, ka visai svinīgajai būšanai un lielajam godam blakus nebūtu slikti arī kādus resursus. Austrumu robežai vien papildus būtu nepieciešami vairāk nekā 230 darbinieku. Ģenerālis nav īpaši izplūdis ekipējuma, bruņojuma un citās lietās. Kaut vai par to, ka robežas vīri un sievas paši arī vecās pierobežas laipas un citas fortifikācijas pielabo un tā. Starp citu, Valsts kontrolei vajadzētu painteresēties, vai tā drīkst - uz savu roku pierobežā kaut ko tur labot?

Vai tad ministra kungs blakus apsveikumiem neko nav teicis par praktiskām lietām? Ir, ir teicis! Robežsargiem palielināšot algas. No 2016. gada. Par kādu ciparu? Par KAUT KĀDU palielināšot noteikti. Ja nē, tad - "tā ir valsts reālā situācija pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos" latviešu tulkojums varētu būt - ja nē, tad nē.

Vai tiešām Ukrainas bēdu un cinisma seriāls gada garumā nav ne mirkli licis aizdomāties, ka tās mūsu budžeta naudas dalīšanas štelles beidzot varētu kaut kā mainīt?! Pagaidām izskatās, ka neviens normatīvais akts to nenosaka. Tā vietā varētu uzrīkot iepirkumu kāda pusotra tūkstoša finiera plāksnīšu iegādei. Ar uzrakstu "pacieties, debesīs labāki būs". Pēc tam izvietot gar valsts austrumu robežu. Patriotisma uzlabošanai. Tas gan nevarēs notikt ātrāk par 2016. gadu, tā nosaka akti. Līdz tam varētu kādu ziedošanas akciju.

PAREIZAIS VIEDOKLIS, lai robežsargu un arī Aizsardzības ministrijas kontā vismaz kas vairāk ieripotu - tajos lielajos dokumentos uzstādījumu UKRAINAS NOTIKUMI vajadzētu klusu labot uz EIROPAS PREZIDENTŪRA. Garantēti nostrādās.

*Ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē