Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Čigāne: Pēc iespējas ātrāk jāievieš bezvīzu režīms starp ES un Gruziju

Nepieciešams pēc iespējas ātrāk ieviest bezvīzu režīmu starp Eiropas Savienību (ES) un Gruziju, vizītē Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi tikšanās laikā ar Gruzijas parlamenta amatpersonām uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība).

Gruzija ir tuvs Latvijas draugs un Latvijas interesēs ir Gruzijas ciešāka integrācija ES, Čigānes pausto aģentūrai LETA atstāstīja Saeimas Preses dienestā.

"Latvijas pieredze ceļā uz dalību Eiropas Savienībā un NATO apliecina, ka iekšpolitiska sadarbība palīdz sasniegt ārpolitikas mērķus. Arī Gruzijai, mērojot eirointegrācijas ceļu, būtiski panākt iesaistīto pušu vienprātību par reformu nepieciešamību," akcentēja Čigāne.

Sarunās Gruzijas parlamentārieši pateicās Saeimai un Eiropas lietu komisijai par pastāvīgo atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai un neatkarībai, tostarp to apliecinot pieņemtajos paziņojumos.

"Mūsu valsts cer uz ātru ES rīcību, šajā jautājumā pieņemot lēmumus, kas balstīti uz Gruzijas kā Austrumu partnerības valsts sasniegumu individuālu vērtējumu. Būtiski, lai Gruzijā oktobrī plānotās vēlēšanas noritētu atbilstoši starptautiskajiem standartiem, kas ir svarīgi tālākai šīs valsts attīstībai," sacīja Čigāne.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja arī apliecināja - lai gan ES dienaskārtībā patlaban ir daudz izaicinājumu, tostarp migrācijas krīze un jautājums par Lielbritānijas palikšanu ES, Latvijas redzeslokā aizvien ir Austrumu partnerība, īpaši apzinoties Krievijas interesi un ietekmi, proti, tā dēvēto maigo varu.

Gruzijas parlamenta vicespīkere Manana Kobahidze vēlreiz apliecināja savas valsts vēlmi integrēties ES un NATO un sacīja, ka izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ES, nevajadzētu kļūt par šķērsli Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas ceļā.

Sarunās Gruzijas amatpersonas akcentēja starptautiskā atbalsta un novērtējuma nozīmi. Bezvīzu režīma ieviešana būtu konkrēts ieguvums, kuru sajustu ikviens iedzīvotājs. Gruzijas puse arī pauda, ka sabiedrībā šobrīd ir iestājies nogurums no reformu īstenošanas. Savukārt Čigāne akcentēja nepieciešamību apzināties, ka reformas ir Gruzijas pašas interesēs. Apzinoties, ka integrācijas process prasa Gruzijas valsts administrācijas stiprināšanu, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas gatavību dalīties pieredzē.

Vizītes laikā Čigāne tikās ar Gruzijas parlamenta vicespīkeri Mananu Kobahidzi, Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Levanu Berdzenišvili, Gruzijas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu priekšsēdētāju Giorgi Kahiani un Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Dāvidu Donduu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē