Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dienas replika: Varbūt jādomā par vecā labā rajona atjaunošanu

Bijušais pašvaldību lietu ministrs, tagad Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis teic: «Ir jāatrod mehānisms, kā varētu apiet tās robežas, kuras šobrīd ir iezīmējusi administratīvā reforma.» Gandrīz vai aizmirsts, ka administratīvi teritoriālā reforma tikko noslēgusies paša partijas biedra Edgara Zalāna vadībā.

Kam gan bija vajadzīga sarežģīta un grūta reforma, kurai valsts brieda vismaz 15 gadu, ja pāris gadu pēc tās noslēguma visi lauza galvu, kā apiet robežas, ko iezīmēja šī reforma?

Par to tagad, reģionālās attīstības finansēšanas modeli meklēdamas, galvu lauza valdība, pašvaldības, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Lielo pilsētu asociācija, Nacionālā attīstības plāna darba grupa un daudzi citi.

Ja jau reģionālās attīstības finansēšanai neder pašreizējais Latvijas administratīvais iedalījums, jautājums - vai tas atbilst realitātei? Katrs varēs atcerēties vismaz vienu gadījumu, kad mūsu administratīvais iedalījums ir šķitis dīvains. Vai pie zīmes Mārupe, kas novietota uz Rīgas ielas, vai pie daudziem citiem ciemiem, kas līdzīgi salipuši ar pilsētām, vai pilsētām, kurās iedzīvotāju skaits ir mazāks nekā ciematā. Ja administratīvais plānojums neatbilst attīstības plānošanai, vai tas atbilst dzīvei? Varbūt jādomā par vecā labā rajona atjaunošanu, kas ir pietiekoši liels attīstībai un kuram vēl ir saglabājusies infrastruktūra un cilvēku pieradums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē