Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Elksniņš: Iespējamā 80 miljonu eiro ieguldīšana airBaltic varētu būt saistīta ar sabiedrībai nezināmiem kreditoriem

Jāpārbauda, vai daļa no iespējamā valsts 80 miljonu eiro ieguldījuma lidsabiedrībā airBaltic neaizies kādu uzradušos vecu saistību segšanai, bažījas Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa). Viņš norāda, ka potenciālā līdzekļu piešķiršana aviokompānijai varētu būt saistīta ar sabiedrībai nezināmiem kreditoriem.

"Valdības iecere ieguldīt 80 miljonus eiro aviosabiedrībā airBaltic, iespējams, ir saistīta ar "pēkšņi" pret uzņēmumu vērstām tiesvedībām un trešo personu prasījumiem pret nacionālo aviokompāniju. Līdz ar to valsts izraudzītais finansējuma modelis, kas paredz 80 miljonu eiro ieguldījumu, varētu būt saistīts ar kādu līdz šim sabiedrībai nezināmu kreditoru uzrašanos," norāda Elksniņš.

Tāpēc partijas Saskaņa Saeimas deputāti ir vērsušies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) ar lūgumu informēt Saeimu par esošajām un iespējamām tiesvedībām pret airBaltic un trešo personu prasījuma tiesībām pret nacionālo aviokompāniju, aģentūru LETA informēja Saskaņas Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.

"Kā zināms, Ministru kabinets nolēma atbalstīt Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic investoru, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro. Investora piesaiste paredz prasību papildus no Latvijas valsts puses ieguldīt 80 miljonus eiro. Tikmēr mēs nevaram pieļaut, ka kāds jebkādus uzņēmuma attīstībai piesaistītos finanšu līdzekļus izmanto kādas pret airBaltic pēkšņi iegādātas cesijas nomaksai," uzskata Elksniņš.

LETA jau ziņoja, ka par ierosinājumu par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai airBaltic Saeimai plānots lemt ceturtdien, 3.decembrī.

Valdības iesniegtais priekšlikums paredz atļaut finanšu ministram palielināt noteikto apropriāciju SM līdz 80 miljoniem eiro airBaltic pamatkapitāla palielināšanai. SM būtu jānodrošina darījuma ar valsts un privātā investora ieguldījumu izpilde, nodrošinot, ka tam nav negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē