Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Endziņš: Apspriešanās ar sabiedrību par prezidenta amata kandidātiem ir cirks

Aizklātais balsojums, kādā Saeima ievēl Valsts prezidentu, pats par sevi nozīmē, ka solītās konsultācijas ar sabiedrību par prezidenta amata kandidātiem ir nekas cits kā cirka izrāde, intervijā Latvijas Televīzijai atklāja bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, kādreizējais Valsts prezidenta amata kandidāts Aivars Endziņš.

"Valsts prezidents ir palikusi vienīgā amatpersona, kuru ievēl aizklātā balsošanā. Tās iniciatīvas konsultācijas ar sabiedrību... sabiedrība var dot prioritāti kādam no kandidātiem. Kaut, teiksim, piemērs, kad es tiku nominēts kā kandidāts. Man bija daudz lielāks sabiedrības atbalsts nekā otram kandidātam - Zatlera kungam. Balsojums ir aizklāts, un tas parāda pavisam kaut ko citu. Tā kā šajā situācijā arī visas konsultācijas būtībā ir cirka spēle, vairāk nekas cits. Ja ir aizklātais balsojums – kā partijas  savā starpā būs vienojušās, tāds arī būs rezultāts," uzsvēra Endziņš. "Kā vēlētājs var prasīt tautas priekšstāvjiem – kāda bija jūsu pamata ideja, kāpēc jūs balsojāt tā un ne citādāk. Kāpēc neieklausījāties sabiedrības domās?" aizklāto prezidenta ievēlēšanas kārtību komentēja Endziņš. Viņš arī norādīja, ka partiju politiskā "tirgošanās" par prezidenta amata kandidātiem jau ir sākusies. Vienlaikus, komentējot iniciatīvu par tautas vēlētu prezidentu, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs uzsver, ka jārunā arī par Valsts prezidenta pilnvaru paplašināšanu."Galvenokārt nepieciešams, lai būtu sabalansētība starp Valsts prezidentu, likumdevējvaru un izpildvaru. Manuprāt, nopietni jāpārdomā, lai tiktu paplašinātas prezidenta pilnvaras saistībā ar valdības veidošanu, jo pašreiz tas ir politisko partiju diktāts – kurš būs un kurš nebūs ministrs, ietekmes sfēru sadale. Tas nav pareizi," skaidroja Endziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dombrovskis: Latvijai jāpaātrina ES fondu apguve

Latvijai ir jāpaātrina Eiropas Savienības (ES) fondu apguve, šorīt intervijā TV3 pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks, Jaunās vienotības pirmais numurs gaidāmajās E...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē