Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Greste: Ēģiptes tiesas spriedums izsauc sašutumu

Latviešu izcelsmes austrāliešu žurnālists Pēteris Greste, kuram līdz ar diviem citiem kolēģiem no televīzijas kanāla Al Jazeera Ēģiptes tiesa sestdien aizmuguriski piesprieda trīs gadu cietumsodu, paziņojis, ka spriedums izsauc sašutumu un ka viņš pret to cīnīsies.

"Tas mani vienkārši satrieca," intervijā Al Jazeera, ko pārraidījusi arī Austrālijas sabiedriskā raidorganizācija ABC, atzina Greste, piebilstot, ka viņam sāp sirds par saviem kolēģiem, kas joprojām atrodas Ēģiptes iestāžu varā.

"Es jums vienkārši nevaru izteikt, cik ļoti tas mani nospiež," atzina žurnālists.

Tomēr viņš piebilda, ka vienmēr rēķinājies ar politiski motivētu spriedumu šajā lietā, taču cerējis, ka, ņemot vērā jau iepriekšējā apcietinājumā aizvadīto laiku, tiesa iztiks bez vēl papildus cietumsoda piemērošanas.

"Mēs nedarījām neko sliktu. Prokuratūra nesniedza nekādus pierādījumus, ka mēs būtu darījušo ko sliktu, un tādējādi, tas, ka esam notiesāti par terorismu bez jebkādiem pierādījumiem, vienkārši raisa sašutumu," uzsvēra Greste. "Mums jāturpina cīņa."

Žurnālists pauda šaubas, vai viņš spriedumu var pārsūdzēt, jo nevar personiski ierasties Ēģiptē, taču solīja konsultēties ar savu advokātu.

"Mēs izmantosim jebkuru citu mūsu rīcībā esošo iespēju," piebilda Greste.

Jau ziņots, ka Ēģiptes tiesa sestdien piespriedusi trīs gadus ilgus cietumsodus trim televīzijas kanāla Al Jazeera žurnālistiem, tostarp arī latviešu izcelsmes Austrālijas pilsonim Pēterim Grestem, kas tagad kļuvis arī par Latvijas pilsoni. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē