Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Grībauskaite: Ukrainas tauta turpina aizstāvēt Maidana ideālus

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite svētdien līdz ar citu Eiropas valstu vadītājiem apmeklējusi Kijevu, kur piedalījusies Maidana piemiņas pasākumos.

"Maidana ideāli joprojām dzīvo Ukrainas iedzīvotāju sirdīs, kuri turpina aizstāvēt savu dzimteni un tiesības noteikt savu likteni. Lietuva atbalsta ukraiņu tautu un tās izvēli," sacījusi Grībauskaite.

Demokrātiskā sabiedrība nedrīkst atstāt Ukrainu vienu, jo šodien tai jācīnās ne tikai par savu valsti, bet arī par Rietumu vērtībām, mieru un drošību Eiropā, teikusi Lietuvas prezidente.

Pirms gājiena par godu Maidanā bojāgājušo piemiņai Grībauskaite tikusies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski, Vācijas prezidentu Joahimu Gauku, Eiropas Padomes prezidentu Donaldu Tusku un citiem Eiropas līderiem.

Valstu vadītāji, kas apmeklēja piemiņas pasākumus, aplūkoja arī ukraiņu konfiscēto Krievijas militāro ekipējumu, kas izmantots uzbrukumos Ukrainai.

Proeiropisko protestu laikā Maidanā, kas sākās Ukrainas galvaspilsētā 2013.gada novembrī un turpinājās līdz 2014.gada februārim, dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 protestētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē