Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Igauņu uzņēmējs: Latvija jaunuzņēmumiem ir ļoti perspektīva vieta

Latvija jaunuzņēmumu veidošanai un attīstīšanai ir ļoti perspektīva vieta, intervijā ziņu aģentūrai LETA atzina igauņu uzņēmējs Gļebs Maļcevs.

Latvijā ir ļoti daudz talantu, bet talants inovāciju jomā nosaka visu. Ne velti uz Latviju pārceļas arvien vairāk jaunuzņēmumu, kas ir saistīti ar Krievijas zinātni, sacīja Baltijā pirmās kolektīvā finansējuma akciju platformas Fundwise līdzdibinātājs.

Rīgā notiekošajā konferencē TechChill Baltics perspektīvāko jaunuzņēmumu vidū viņš minēja Deekit, virtuālo prezentāciju dēli ar attālinātā darba iespējām, virtuālās ceļošanas projektu Giraffe360, banku transakciju auditoru Nordigen, korporatīvo tiešsaistes mācību vietni Branchtrack, kā arī velosipēdu reģistrētāju Bike-ID, kam vajadzētu iepatikties Amsterdamas un Stokholmas iedzīvotājiem.

"Velosipēdu zādzības diemžēl ir ļoti izplatīta tendence. Domāju, ka arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kurš ir aizrautīgs velosipēdists, šai idejai būtu jāpatīk. Starp citu, Igaunijā Bike-ID veiksmīgi sadarbojas ar policiju," piebilda Maļcevs.

Izsakoties par situāciju inovāciju sfērā kopumā, viņš atzina, ka Rīgā ir ļoti daudz jauno talantu. "Talants ir ļoti svarīgs aspekts, tas šajā sfērā nosaka visu," viņš sacīja.

Kā piemēru Maļcevs minēja Somiju. Somi ļoti baidījās no "Nokia" kraha. Viņi neattīstījās, jaunuzņēmumi bija otršķirīgi un nemanāmi, jo somi baidījās zaudēt savu milzi.

Taču, kad šis krahs beidzot notika, Somijā sākās īsta talantu renesanse. Rezultātā šajā valstī notiek jaunuzņēmumu ekosistēmas sprādzienveida attīstība.

Pēc viņa teiktā, Igaunijai un Latvijai arī šobrīd ir augsts inovāciju attīstības līmenis.

"Ne velti uz šo reģionu, ieskaitot Poliju, nāk visvairāk jaunuzņēmumu, kas ir saistīti ar Krievijas zinātni", viņš skaidroja.

"Šajā kontekstā viens no ieguvējiem ir Latvijas "Komercializācijas reaktors" un Igaunijas akselerators Buildit, kas koncentrējas uz aprīkojuma projektiem," sacīja Maļcevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē