Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ījabs: Repše ir pirmā līmeņa stārs

Jaunā laika (JL) dibinātājs Einars Repše līdz šim nebija izdarījis nekādu tādu, lai viņa atgriešanās nebūtu iespējama kādu morālu vai tiesisku aspektu dēļ, vērtējot E.Repšes potenciālo atgriešanos politikā, sacīja politologs Ivars Ījabs.

I.Ījabs uzsvēra, ka E.Repše ir ļoti ietekmīga un viena no enerģiskākajām figūrām Latvijas politikā, pirmā līmeņa stārs un personība, kura uzticīgo atbalstītāju kodols vēl ir saglabājies. "Repšes atgriešanos es kopumā vērtēju labi. Viņš gan visu šo laiku atradīsies zem lupas, jo atradīsies mediji un atsevišķi žurnālisti, kas par viņu atgriešanas sakarā vēlēsies paņirgāties," pauda I.Ījabs. Tomēr viņš norādīja, ka E.Repšem ir ļoti plašs paziņu loks tieši biznesa sfērā, - cilvēki, kuriem ir liela ietekme, kas varētu politiķi atbalstīt. "Galvenais Repšem būtu izdomāt savu stratēģiju, kā strādāt, un viņam būs jāstrādā patiešām ļoti daudz – gan pie sava tēla, gan pie programmas. Jo iepriekš viņs pats deva diezgan lielu pamatu sevis kritizēšanai," turpināja politologs.

Jautājot, vai E.Repšes atgriešanās nevarētu būt klaji populistisks gājiens, I.Ījabs ir pārliecināts, ka E.Repše noteikti nav nekāds "Zatlera variants, kurš vēlas pēc iespējas ātrāk iekļūt Saeimā". "Līdz vēlēšanām vēl ir tālu, tāpēc nedomāju, ka Repšes ambīcijas ir saistītas ar to," sacīja I.Ījabs.

Viņš norādīja, ka, lai gan E. Repše 2012. gadā varētu vairs nebūt tāds kā pirms desmit gadiem, viņš ir interesanta, spilgta personība, kuras atgriešanās politiskajā elitē varētu būt interesants solis.

Jau ziņots, ka bijušā politiķa E.Repšes (Vienotība) vadībā ir nodibināta biedrība Latvijas attīstībai, kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Biedrības dibinātāju vidū ir arī Vienotības biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no Jaunā laika izslēgtais E.Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī E.Repšes padomniece Baiba Fromane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē