Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

IUB: Iepirkumu skaits aug, bet sūdzību skaits palicis nemainīgs

Šogad publisko iepirkumu skaits ir audzis, savukārt sūdzību skaits palicis nemainīgs, šodien žurnālistiem sacīja Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile.

Gaile skaidroja, ka publisko iepirkumu skaits aug katru gadu un šis gads nav izņēmums. Tiesa, publicēto iepirkumu skaitam ir tendence augt nedaudz. Pēc IUB datiem, joprojām populārākā nozare publiskajos iepirkumos ir būvniecība.

Tāpat Gaile norādīja, ka ik gadus IUB saņem aptuveni 1000 sūdzību un šis skaits katru gadu ir nemainīgs. Aptuveni 40% no sūdzībām dažādu iemeslu dēļ tiek atsijātas, līdz ar to IUB izskata 60% sūdzību.

IUB informācija liecina, ka šogad samazinājies sūdzību skaits apsardzes pakalpojumu iepirkumos, par kuriem IUB iepriekš saņēmis daudz sūdzību. Gaile piebilda, ka sūdzību skaita samazināšanās apsardzes pakalpojumu iepirkumos ir saistīta ar nozares sakārtošanos.

Kā būtiskāko izaicinājumu iepirkumu jomā IUB vadītāja minēja gaidāmās izmaiņas ar publiskajiem iepirkumiem saistītos normatīvajos aktos, kuros tiks pārņemtas Eiropas Savienības direktīvas. "Tās būs radikālas pārmaiņas, tāpēc tās jāsāk skaidrot jau tagad," uzsvēra IUB vadītāja.

Pēc Gailes domām, labs palīgs iepirkumu speciālistiem un citiem interesentiem būs šodien prezentētais portāls iepirkumiem.lv, jo tajā vienuviet tiks skaidroti jaunākie grozījumi ar iepirkumiem saistītajos normatīvajos aktos, tajā būs pieejams ekspertu forums, kas skaidros un atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Portāla autors Ainars Biders informēja, ka portāls ir paredzēts iepirkumu speciālistiem - gan pasūtītājiem, gan piegādātājiem, gan juristiem, kuri specializējas iepirkumu jomā. Tas sniegs sistematizētu nolēmumu analīzi, tajā būs pieejami IUB lēmumi, Augstākās tiesas nolēmumi un Eiropas Savienības tiesas nolēmumi.

Portālā arī tiks sniegta informācija par semināriem un jaunumiem, informācija iepirkumu sagatavošanā, kā arī tiks pārpublicēti IUB metodiskie materiāli. Portāla publiskajā sadaļā būs pieejams pārskats par judikatūru, ziņas par aktuāliem notikumiem un jaunumiem, daļa no rakstiem, kā arī metodiskie materiāli.

Biders atzina, ka portāla apmeklētājs var būt ikviens cilvēks, kura darbs ir saistīts ar iepirkumiem. Pēc viņa domām, par reģistrētiem portāla lietotājiem, kuriem būs piekļuve maksas saturam, varētu kļūt daži simti ekspertu, bet portālā publiskotā bezmaksas informācija varētu piesaistīt daudz vairāk interesentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē